Holistische Detox
Ontbijt, Recepten

Chocolade Granola

De laatste tijd bak ik weer geregeld een lading granola voor mezelf. Dit bananenbrood granola is wel een favoriet. Maar om nu iedere keer dezelfde granola te bakken, dat vond ik een beetje saai. En dus pakte ik allerlei heerlijke ingrediënten van Koro uit de kast en toverde het om in een recept voor chocolade granola.

Ik vind het dus heerlijk om mijn granola zelf te maken. Op snoepgezond vind je meerdere recepten voor granola. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze pumpkinspice granolachristmas granola of deze gember kokos granola. Het bakken van je eigen granola is een fluitje van een cent. Kies je favoriete noten en havermout als basis en voeg daar specerijen en/of gedroogd fruit aan toe. Bij het recept van de pumpkinspice granola leg ik tevens uit hoe je de granola ook in de airfryer kunt maken. Kies je hiervoor in plaats van de oven, dan kun je binnen 15 minuten al genieten van een verse lading knapperige granola.

Een granola variant met chocolade kon natuurlijk niet ontbreken op snoepgezond. Het leuke aan dit recept is dat er geen ‘normale’ chocolade in gaat, maar wel cacaopoeder en chocolade protein crispies van Koro. Deze protein crispies bevatten geen toegevoegde suikers en net een beetje extra proteïne. De zoetigheid in dit recept komt van een banaan en wat dadelsiroop van Yogi & Yousef. Alles bij elkaar is dit heerlijke gezonde granola geworden. Perfect voor bij je bakje kwark of als topping op je havermout.


Chocolade Granola

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

18

minutes
Totale tijd

23

minutes

Ingrediënten

  • 1/2 rijpe banaan

  • 1 tl cacaopoeder

  • 1 el dadelsiroop

  • 75 gram havermout

  • 25 gram zonnebloempitten

  • 25 gram pompoenpitten

  • 50 gram noten

  • 25 gram soja protein crispies of kies voor pure chocolade in stukjes

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Prak de banaan en meng dit met de cacaopoeder en dadelsiroop. Verwarm dit kort in een pannetje op het vuur, zodat je een bruine saus krijgt.
  • Hak de noten grof en meng dit samen met de havermout, zonnebloempitten en pompoenpitten. Schenk hierop het chocolademengsel. Meng alles goed door elkaar en stort op de bakplaat.
  • Spreid de granola uit en schuif de bakplaat voor ongeveer 18 minuten in de oven.
  • Voeg na het bakken (als de granola bijna helemaal is afgekoeld) de soja crispies of chocolade stukjes toe.

Notes

  • Bewaar de granola in een afgesloten glazen pot.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *