Wortel Gember Cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Wortel Gember Cake

We gaan langzamerhand richting de herfst en dus heb ik weer zin in herfstachtige smaken. Ontbijtjes of tussendoortjes met wortel zijn weer favoriet, uiteraard gecombineerd met heerlijke koek- en speculaaskruiden. Dit keer wilde ik een variant met gember proberen en dus rolde deze mega lekkere wortel gember cake vorige week uit mijn oven. Een gezond tussendoortje, vrij van geraffineerde suikers, maar vol van smaak.

Een van de eerste recepten die ik deelde op snoepgezond is deze gezonde carrotcake. Overigens al ruim 10 jaar een groot favoriet. Je zou zeggen, waarom een nieuwe variant bedenken als dit al een topper is? Een van de basis ingrediënten van het recept voor carrotcake is banaan, iets wat ik vaak in huis heb. Maar ik wilde heel graag een alternatief voor een gezonde carrotcake bedenken, zonder banaan. Niet iedereen is namelijk dol op banaan. Voor deze wortel gember cake gebruikte ik een combinatie van medjoul dadels en appelmoes zonder toegevoegde suikers.

Qua droge ingrediënten gebruikte ik een combinatie van havermeel, bloem en eiwitpoeder. Hiermee bevat dit recept flink wat vezels en eiwitten. Je kunt ook prima kiezen voor alleen bloem, alleen is dan het vezel- en eiwitgehalte iets lager. Mijn havermeel en eiwitpoeder koop ik altijd bij Myprotein. Voor dit recept koos ik voor eiwitpoeder in de smaak speculoos. Overigens ook erg lekker in je havermoutpap met wortel en speculaaskruiden.

Ga jij dit heerlijke gezonde tussendoortje proberen?


Wortel Gember Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 200 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers

  • 2 eieren

  • 3 medjoul dadels

  • 100 gram havermeel

  • 100 gram bloem (of 50 gram bloem en 50 gram eiwitpoeder)

  • 150 gram geraspte wortel

  • 2 tl gemberpoeder

  • 2 tl speculaaskruiden

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de eieren, dadels en appelmoes in een keukenmachine tot een glad mengsel. Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan de hakmolen van de staafmixer.
  • Voeg alle droge ingrediënten, behalve de wortel, toe en mix tot een glad beslag. Als laatste voeg je de wortel toe en mix kort, totdat het goed gemengd is.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 45-50 minuten. Controleer na 45 minuten of de cake gaar is, zo niet laat dan nog een paar minuten langer in de oven staan.
  • Laat de cake minimaal 10 minuten in de vorm, buiten de oven, afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.
  • Bewaar de cake in plakjes in een afgesloten trommel in de koelkast. Maximaal 4-5 dagen houdbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *