Het zelf maken van bagels stond al heel lang op mijn ‘to bake lijstje’. Natuurlijk wilde ik hier een gezondere en voedzamere variant van proberen te maken. En dat is erg goed gelukt! Deze gezonde bagels maak je heel makkelijk zelf met maar 3 ingrediënten.
De originele bagel wordt eerst gepocheerd, voordat deze in de oven wordt afgebakken. Dat heb ik met dit recept niet gedaan. Dat maakt dit recept nog makkelijker en sneller dan het origineel. Voor deze snelle en gezonde bagels heb je zelfrijzend bakmeel, magere kwark en een snufje zout nodig. Dit kneed je tot een soepel en elastisch deeg. Na het uitrollen en vormen van het deeg, leg je het deeg op de bakplaat en kun je het direct afbakken. Voor een mooi bruin kleurtje kun je de bovenkant eventueel bestrijken met wat losgeklopt ei of melk. En om het helemaal af te maken kun je de bagels nog bestrooien met sesamzaadjes en/of maanzaad.
De gezonde bagels belegde ik met de mega lekkere avocado’s van Fresh Land en een pittige boerenkaas. Bij Fresh Land bestel je verse groenten en fruit rechtstreeks van de boerderij. Op deze manier krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun producten. Daarnaast zijn de producten volledig natuurlijk en ondergaan ze geen chemische behandeling. De avocado’s van Fresh Land stellen tot nu toe nooit teleur en zijn altijd perfect. Een tip: zodra de avocado’s rijp zijn of beginnen te rijpen, kun je ze heel goed bewaren in de koelkast. Op deze manier kun je ze een stuk langer bewaren en er dus ook een stuk langer van genieten..
Heb je na deze gezonde bagels nog meer trek gekregen in gezonde lunch recepten? Bekijk dan ook eens het recept voor wraps met gerookte kipsalade.
Gezonde bagels
Course: LunchDifficulty: Makkelijk4
bagels10
minutes20
minutes30
minutesIngrediënten
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram magere kwark
snufje zout
eventueel wat sesamzaadjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Voeg alle ingrediënten toe aan een kom en roer met een vork tot een samenhangend deeg.
- Haal het deeg uit de kom en kneed met je handen goed door. Zorg dat het deeg soepel aanvoelt.
- Verdeel het deeg in vier gelijke porties en rol elk deel uit tot een lange sigaar.
- Rol de sigaar op tot de vorm van een bagel. Maak de uiteindes goed aan elkaar vast.
- Herhaal dit met de andere deegstukken. En leg elke bagel met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat de bagels helemaal afkoelen.
- De bagels moet je dezelfde dag nog opeten.