Hangop met gegrilde perzik
Dessert, Ontbijt, Recepten

Hangop met gegrilde perzik

Voor de fanatieke Instagrammers onder ons, inmiddels is de #swiepswoepswap van @mandyandmore redelijk bekend. Deze maand deed ik dus ook weer mee. Mandy koppelt je hierbij aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram en/of blog. Dit keer ging ik voor een variatie op hangop met gegrilde nectarine van Bakmuts. In plaats van nectarine gebruikte ik perzik en ook de geraffineerde suikers liet ik weg. Het werd een heerlijke hangop met gegrilde perzik en suikervrije crumble.

Het maken van hangop stond al heel lang op mijn lijstje. Dus toen ik op de website van bakmuts een recept voor hangop tegenkwam, besloot ik meteen dat ik een variatie op dit recept wilde maken. Nectarines had ik niet in huis, maar perzik wel. En zoals ik al aangaf heb ik alle geraffineerde suikers weggelaten. Aan de crumble voegde ik ook wat kaneel toe, net als Sukrin Gold suikervervanger. Daardoor werd deze hangop met gegrilde perzik een heerlijk toetje (of ontbijtje natuurlijk).

Ik heb hier heerlijk mee ontbeten en was super goed verzadigd tot aan de lunch. De porties heb ik daarom wat groter gemaakt. Per persoon gebruikte ik 250 gram Griekse yoghurt en 1 perzik. De crumble met kaneel en Sukrin Gold maakte het gezonde ontbijtje helemaal compleet. Zeker voor herhaling vatbaar! En wil jij ook heerlijk eiwitrijk en gezond ontbijten? Lees dan snel verder.. of ga voor deze heerlijke snelle eiwitrijke crumble.


Hangop met gegrilde perzik

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse yoghurt

  • 2 perziken

  • 1 el suikervervanger

  • Crumble
  • 25 gram roomboter (koud)

  • 25 gram Sukrin Gold

  • 25 gram bloem

  • 15 gram havermout

  • 1 tl kaneel

Werkwijze

  • Hangop
  • Leg een schone theedoek of kaasdoek in een vergiet en zet de vergiet op een diepe schaal of pan, zodat het vocht van de yoghurt hier in kan lekken. Giet de yoghurt in de theedoek/kaasdoek en zet het geheel in de koelkast.
  • Laat de yoghurt minimaal 5-6 uur uitlekken (liefst nog langer, bijvoorbeeld een hele nacht).
  • Haal de yoghurt uit de theedoek/kaasdoek en roer deze in een kom los met een spatel. Voeg eventueel een eetlepel suikervervanger toe.
  • Crumble
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng de ingrediënten voor de crumble in een kom tot een kruimelig deeg. Doe dit door met je handen door het deeg te wrijven
  • Verdeel de crumble over de bakplaat en schuif voor ongeveer 15 minuten in de oven. Als de crumble bruin gekleurd is, is die klaar. Zo niet, laat de crumble dan nog iets langer in de oven staan.
  • Laat de crumble afkoelen tot gebruik (de crumble wordt dan wat krokanter).
  • Perziken
  • Snijd de perzik in partjes. Bestrooi de partjes met een heel klein beetje suikervervanger (Sukrin Gold).
  • Verhit een grillpan totdat deze goed heet is. Verdeel de partjes over de pan en laat ongeveer 2 minuten grillen. Keer de partjes om (let op, ze kunnen aan de pan plakken!) en bak aan de andere kant. Haal de partjes uit de pan.
  • Eindresultaat
  • Verdeel de hangop over 2 glazen of bakjes. Hierover verdeel je de perzik en maak het geheel af met de crumble.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *