Aardbeien baked oats
Ontbijt, Recepten

Aardbeien baked oats

Baked oats, of gebakken havermout, is een trend die je nu steeds vaker voorbij ziet komen op social media. En ik snap het wel! Op snoepgezond deelde ik eerder al een aantal varianten, waaronder een heerlijk recept voor amandel baked oats. Deze variant is echt een aanrader als je dol bent op een amandel croissant. Laat ik nu ook ontzettend dol zijn op verse, zoete aardbeien. Perfect om een heerlijke aardbeien baked oats mee te maken.

Gebakken havermout met aardbeien

Het ideale aan baked oats is dat je dit zowel warm als koud kunt eten. Daarmee is het ook perfect als mealprep. Bak de havermout bijvoorbeeld ‘s avonds in de oven en bewaar het in de koelkast tot de volgende ochtend. Wil het de volgende ochtend warm eten, verwarm het dan kort in de oven/aifryer of magnetron. Het lekkerste is om de aardbeien baked oats vervolgens te serveren met wat verse aardbeien en een beetje kwark of yoghurt.

Gezond ontbijten met baked oats

Bij het bedenken van (ontbijt)recepten probeer ik er altijd op te letten dat er ook voldoende eiwitten in zitten. Omdat ik geregeld sport, vind ik het prettig dat mijn maaltijden hoog in eiwitten zijn. En niet alleen daarom, maar eiwitten vullen ook heel goed. Dus met dit ontbijtje kun je er weer een paar uur tegen aan. De basis van deze baked oats bestaat daarom uit ei, kwark, roomkaas en eiwitpoeder. Heb je geen eiwitpoeder in huis, gebruik dan extra havermout. Het is geen noodzakelijk onderdeel van dit recept, maar voegt wel een klein beetje extra smaak en eiwitten toe.

Ga jij de aardbeien baked oats proberen?


Aardbeien baked oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Dit recept is voldoende voor 1 portie. Vergroot het recept om meerdere porties, voor een aantal dagen klaar te maken.

Ingrediënten

  • 50 gram magere kwark

  • 25 gram roomkaas light

  • 30 gram havermout

  • 10 gram eiwitpoeder

  • 1 ei

  • 0,5 tl bakpoeder

  • 10 gram witte chocolade stukjes

  • 50 gram aardbeien

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in met een beetje bakspray.
  • Klop het ei samen met de kwark en roomkaas los. Roer hier de droge ingredienten doorheen.
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes en hak de chocolade grof. Schep de aardbeien en chocolade als laatste door het beslag.
  • Stort het beslag in je ovenschaal. Schuif het geheel voor ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of de havermout gaar is. De prikker komt er zo goed als schoon uit (het mag nog wel een klein beetje plakkerig zijn).
  • Serveer de baked oats met toppings naar keuze, zoals verse aardbeien en een lepeltje kwark.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *