Wat kan er rond de jaarwisseling naast oliebollen en appelbeignets absoluut niet ontbreken? Voor mij is dat Glühwein! Heerlijk om je overdag op te warmen met een glas Glühwein, na een fijne wandeling. Alleen al de gedachte hieraan, zorgt weer voor een lach op mijn gezicht.
Fun fact: nog niet eerder maakte ik zelf Glühwein. En dus verdiepte ik me erin. En wat blijkt? Het is echt easy om zelf te maken. Je moet alleen wat geduld hebben, maar dat is met alles wat je zelf maakt 😉 Het leuke aan het zelf maken van dit winterse drankje, is dat je zelf kunt spelen met de ingrediënten en het helemaal naar wens en smaak kunt maken.
Zo kon ik het niet laten om een paar flinke scheuten Licor 43 toe te voegen, terwijl het geheel lekker stond te pruttelen op het vuur. En natuurlijk koos ik voor mijn favoriete specerijen kaneel en steranijs. In plaats van ‘normale’ suiker koos ik ervoor om wat Sukrin Gold, een soort basterdsuiker, toe te voegen. Maar ook het sap van een sinaasappel kon niet ontbreken en zorgt voor een frisse touch. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe je deze heerlijke lekkernij zelf kunt maken? Lees dan snel onderstaand recept.
Wil je je helemaal uitleven in de keuken voor Oud & Nieuw, maak dan ook gelijk een flinke portie oliebollen zelf. Hier vind je mijn favoriete recept. Liever op zoek naar een verantwoorde variant? Ga dan voor deze kwarkbollen met rozijnen.
Glühwein
Course: DrankjeDifficulty: Makkelijk5
glazen2
minutes30
minutes32
minutesIngrediënten
1 fles rode wijn
sap van 1/2 sinaasappel
50-100 ml licor 43
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
2 steranijs
1 à 2 eetlepels Sukrin Gold
optioneel: 1 à 2 kardemom peulen
Werkwijze
- Voeg alle ingrediënten toe aan een pannetje en zet op zeer laag vuur.
- Laat het geheel nu zo’n 30 minuten pruttelen.
- Schenk de Glühwein door een zeef en bewaar in een fles.