Vegan Bananenbrood
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Vegan Bananenbrood


Een bananenbrood is een van m’n favoriete tussendoortjes. Het ideale is dat je verschillende ingrediënten aan het basisrecept kunt toevoegen, zodat je iedere keer weer een andere variatie kan eten. Mijn basisrecept voor bananenbrood bevat echter dierlijke producten en dat moet ook anders kunnen dacht ik! Daarom ging ik aan de slag met een recept voor vegan bananenbrood.

In plaats van eieren gebruik ik in dit recept de plantaardige boter van Becel en amandelmelk. De structuur van dit bananenbrood is wel iets compacter, maar door het gebruik van medjoul dadels en pecannoten in het beslag krijg je een heerlijk zoet bananenbrood. En daar word ik heel erg blij van! Inmiddels is dit recept dus al heel vaak door mij gemaakt.

In mijn vorige blogpost over de vegan blueberry pancakes, gaf ik aan steeds vaker plantaardige alternatieven te gebruiken. Naast dat het goed is voor het milieu, is het ook gewoon erg lekker! Zo vind ik amandelmelk of kokosmelk ook veel lekkerder in mijn havermoutpap of toegevoegd aan baksels. Een ook qua yoghurt en kwark komen er steeds meer plantaardige alternatieven op de markt, die heel erg lekker zijn. En als dat allemaal erg lekker is, waarom zou je dan nog vasthouden aan dierlijke zuivel? Overigens geniet ik daar op zijn tijd ook nog van, maar wel steeds minder.

Dus ook je favoriete tussendoortje, zoals bananenbrood is vegan net zo lekker als niet vegan. Ik ben benieuwd of jij het aandurft en ook voor deze vegan bananenbrood gaat?!


Vegan Bananenbrood

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Dit bananenbrood bak je in een cakevorm. Afhankelijk van de grote van je vorm haal je er 10-12 plakken uit.

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen (eventueel +1 extra voor bovenop)

  • 75 ml Becel Original vloeibaar

  • 225 gram speltbloem

  • 100 ml amandelmelk

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 el kaneel

  • snufje zout

  • 3 medjoul dadels ontpit

  • 50 gram pecannoten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Mix de bananen met de becel en amandelmelk in de hakmolen/keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar.
  • Voeg de natte ingredienten hier aan toe en roer met een spatel tot een glad beslag. Is het beslag te droog/te stroef, voeg dan een extra scheutje amandelmelk toe.
  • Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de pecannoten grof. Spatel dit door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif het geheel in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een prikker of je bananenbrood gaar is.

Notes

  • Je kan het bananenbrood ongeveer 3 à 4 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast bewaren. Of vries het in plakjes en goed afgesloten in. Je kunt het dan ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *