Citroen Tiramisu
Dessert, Recepten

Citroen Tiramisu


Een paar weken geleden postte ik het recept voor een suikervrije lemoncurd. Na een aantal pogingen was ik aardig tevreden over dit verantwoorde recept. Want ik ben er echt dol op en kan dit elke dag wel eten! En daarom besloot ik er ook een lekker toetje mee te maken: deze citroen tiramisu.

En lekker was dit toetje zeker! Het is een snelle variant van de originele tiramisu. Origineel bestaat de roomlaag namelijk uit opgeklopte eiwitten, eidooiers en mascarpone. Dat maakt dit toetje niet geschikt voor zwangere vrouwen en (kleine) kinderen. De eieren heb ik in dit recept vervangen voor de citroenkwark van Optimel. En samen met de mascarpone heb ik dit opgeklopt tot een romige massa. Wat citroenrasp, lange vingers geweekt in limoncello en suikervrije lemoncurd maken dit toetje helemaal af. Op de lange vingers na, die wel suiker bevatten, is deze citroen tiramisu helemaal suikervrij en verantwoord. Het zelf maken van lange vingers staat nog op mijn to bake lijstje. Een lijstje dat overigens alleen maar langer lijkt te worden, dan korter.. Oeps 😉

Een snoepgezond recept waardig dus! Heb liever zin in een ‘normale’ tiramisu? Probeer dan eens dit recept voor snelle tiramisu. Of kijk bij desserts voor andere inspiratie.


Citroen Tiramisu

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

1

hour 
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 250 gram marcarpone

  • 250 gram citroenkwark

  • rasp van 1 citroen

  • 1/2 pak lange vingers

  • limoncello

  • 4 el lemoncurd

Werkwijze

  • Klop de mascarpone samen met de kwark en de citroenrasp tot een romige massa.
  • Schenk een laagje limoncello in een bakje (groot genoeg, zodat je de lange vingers er makkelijk in kunt dopen).
  • Pak een ovenschaal of maak (kleine) glaasjes.
  • Maak telkens laagjes van de lange vingers gedoopt in limoncello, mascarpone/kwark en eindig met een laag lemoncurd.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *