Een paar weken geleden postte ik het recept voor een suikervrije lemoncurd. Na een aantal pogingen was ik aardig tevreden over dit verantwoorde recept. Want ik ben er echt dol op en kan dit elke dag wel eten! En daarom besloot ik er ook een lekker toetje mee te maken: deze citroen tiramisu.
En lekker was dit toetje zeker! Het is een snelle variant van de originele tiramisu. Origineel bestaat de roomlaag namelijk uit opgeklopte eiwitten, eidooiers en mascarpone. Dat maakt dit toetje niet geschikt voor zwangere vrouwen en (kleine) kinderen. De eieren heb ik in dit recept vervangen voor de citroenkwark van Optimel. En samen met de mascarpone heb ik dit opgeklopt tot een romige massa. Wat citroenrasp, lange vingers geweekt in limoncello en suikervrije lemoncurd maken dit toetje helemaal af. Op de lange vingers na, die wel suiker bevatten, is deze citroen tiramisu helemaal suikervrij en verantwoord. Het zelf maken van lange vingers staat nog op mijn to bake lijstje. Een lijstje dat overigens alleen maar langer lijkt te worden, dan korter.. Oeps π
Een snoepgezond recept waardig dus! Heb liever zin in een ‘normale’ tiramisu? Probeer dan eens dit recept voor snelle tiramisu. Of kijk bij desserts voor andere inspiratie.
Citroen Tiramisu
Course: DessertDifficulty: Makkelijk4
porties10
minutes1
hour1
hour10
minutesIngrediΓ«nten
250 gram marcarpone
250 gram citroenkwark
rasp van 1 citroen
1/2 pak lange vingers
limoncello
4 el lemoncurd
Werkwijze
- Klop de mascarpone samen met de kwark en de citroenrasp tot een romige massa.
- Schenk een laagje limoncello in een bakje (groot genoeg, zodat je de lange vingers er makkelijk in kunt dopen).
- Pak een ovenschaal of maak (kleine) glaasjes.
- Maak telkens laagjes van de lange vingers gedoopt in limoncello, mascarpone/kwark en eindig met een laag lemoncurd.