Mango Passievrucht taart
Ontbijt, Recepten, Taart

Mango Passievrucht taart


Ontbijten met taart: wie wil dat nou niet?! En met dit verantwoorde taartje kan dat prima. Voor deze mango passievrucht taart gebruik je de ingrediënten van je favoriete kommetje yoghurt en transformeert dit tot een heerlijke taart.

Ben je geen fan van mango of passievrucht dan kun je voor de toplaag van deze taart ook prima ander fruit gebruiken. Denk eens aan rood fruit, zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Voor de koffie liefhebber vind je hier het recept voor een ontbijttaartje op basis van de koffie yoghurt van Optimel. Ook echt een aanrader om hiermee te ontbijten!

Vooral als de zon begint te schijnen en het buiten warmer wordt, verruil ik graag mijn warme havermout in de ochtend voor een kouder ontbijtje. Maar iedere keer een kommetje yoghurt met fruit pakken is soms een beetje saai. Daarom toverde ik met dezelfde ingrediënten en nog een paar extra, deze heerlijke mango passievrucht taart op tafel bij het ontbijt. Overigens ook aan te raden als tussendoortje.

Het fijne aan dit recept is dat je er makkelijk mee kunt variëren. Het is maar net welk fruit in het seizoen is of wat je in huis hebt. Daarnaast kan je ook hier zonder schuldgevoel van snoepen.


Mango Passievrucht taart

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, Tussendoortje, TaartDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

stukken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

16

minutes
Totale tijd

26

minutes

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van een springvorm van 16-18cm. Je haalt hier ongeveer 6-8 stukken taart uit. Na het afbakken van de bodem in de oven, moet de taart nog ongeveer 2-3 uur opstijven in de koelkast alvorens je de toplaag gaat maken.

Ingrediënten

  • Bodem
  • 150 gram havermout of muesli naar keuze

  • 1 eiwit

  • 1 el kokosolie

  • optioneel: 1 el kaneel (als je havermout gebruikt)

  • Vulling
  • 400 gram yoghurt/kwark naar keuze

  • 3 blaadjes gelatine

  • 1 el honing

  • Toplaag
  • 200 gram mango

  • 2 passievruchten

  • 2 blaadjes gelatine

  • 1 el honing

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 16-18 cm met bakpapier.
  • Klop het eiwit luchtig en roer door de havermout samen met de gesmolten kokosolie en kaneel.
  • Stort het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Schuif de bodem voor ongeveer 16 minuten in de oven. Laat afkoelen. 
  • Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • Verwarm een paar eetlepels kwark in een pannetje op het vuur. Voeg de honing en uitgeknepen gelatine blaadjes toe en roer tot dit is opgelost. 
  • Meng vervolgens met de rest van de kwark en stort het geheel op de bodem. Zet minimaal 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Week opnieuw de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. 
  • Pureer de mango en verwarm dit in een pannetje op het vuur. 
  • Los de uitgeknepen gelatine erin op en voeg de honing en passievrucht toe. Roer tot een glad mengsel en schenk op de kwarklaag. Zet weer minimaal 2-3 uur in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *