Dragonfruit smoothie
Ontbijt, Recepten

Dragonfruit smoothie

Inmiddels heb ik al een aantal van mijn favoriete smoothies gedeeld op mijn website en Instagram. Ook vind je een hier een blog waarin ik uitleg hoe je een gezonde en voedzame smoothie kunt samenstellen. Op basis van deze tips heb ik ook deze heerlijke dragonfruit smoothie samengesteld.

Deze gezonde smoothie bestaat namelijk uit een portie groente, een portie fruit en een eiwitbron. Dit laatste kun je op verschillende manieren toevoegen. Dit keer heb ik gekozen voor clear whey (lactosevrij), maar je kunt er ook voor kiezen om (plantaardige) kwark toe te voegen aan de smoothie. In tegenstelling tot ‘normale’ eiwitpoeder, die ervoor zorgt dat je net milkshake aan het drinken bent, is clear whey helder eiwitpoeder en lijkt de shake meer op limonade. Een perfecte toevoeging aan een gezonde smoothie dus.

Waar kun je clear whey? Ik koop mijn clear whey vaak bij Myprotein of Prozis. Dit zijn online webshops waar je diverse eiwitrijke producten kunt aanschaffen. Naast eiwitpoeders heb ik ook altijd graag wat eiwitrijke snacks in huis.

Hoewel dragonfruit niet het hele jaar door goed verkrijgbaar is in Nederland, wil ik je deze heerlijke dragonfruit smoothie zeker niet onthouden. Laatst verkocht Lidl namelijk dragonfruit uit de diepvries. Voor mij een reden om gelijk een aantal zakken in te slaan. Dus houdt het assortiment van je supermarkt goed in de gaten!


Dragonfruit smoothie

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, Lunch, SnackDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

glazen
Voorbereiding

5

minutes

Dit recept is voldoende voor 1 -2 personen.

Ingrediënten

  • 150 gram dragonfruit (diepvries)

  • 100 gram rode biet

  • 1 rijpe banaan

  • 125 ml water (of meer)

  • optioneel: 1/2 scoop clear whey of eiwitpoeder naar keuze

Werkwijze

  • Doe alle ingrediënten in de kom van je blender.
  • Blend alles tot een gladde smoothie. Is je smoothie te dik? Voeg dan wat extra water toe.
  • Schenk in een mooi glas en serveer eventueel met een takje munt.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *