Het is weer tijd voor een heerlijk ontbijtrecept. Dit keer niet super verantwoord, maar wel erg lekker. Om toch nog een beetje aan balans te denken, zijn deze snelle zoete ontbijtbroodjes gevuld met jam in de variant meer fruit minder suikers van Bonne Maman. Deze jam bevat gemiddeld 30% minder suiker dan een normale variant en zijn zeker niet minder lekker. In tegendeel, voor mij is deze variant al zoet genoeg.
Waarom krijgen deze zoete ontbijtbroodjes de titel snel? Ze zijn namelijk gemaakt op basis van kant-en-klaar croissantdeeg. Je kent het wel, zoβn blikje dat je in het vers schap van de supermarkt kunt vinden. Dit vind je eigenlijk zelden in mijn koelkast, want ik vind het helemaal niet lekker om hier zelf croissantjes van te maken. Dit doe ik liever helemaal zelf maken from scratch of ik koop het in de winkel. Maar ik vind dit kant-en-klare croissantdeeg wel ideaal om er deze snelle kaneelbroodjes of pompoenbroodjes van te maken en nu dus ook deze snelle zoete ontbijtbroodjes.
Het idee voor deze zoete ontbijtbroodjes ontstond nadat ik een heerlijk pakket vol met jam van Bonne Maman ontving. En omdat het bijna Moederdag is, wilde ik er een toegankelijk en makkelijk recept mee maken. Deze zoete broodjes tover je binnen 30 minuten vers op tafel en met een beetje hulp kunnen de kinderen dit bijna helemaal zelf maken. Uiteraard wel even helpen met de oven en het snijden van de broodjes. Ohh en pas op: het oprollen van de broodjes kan een beetje plakkerig zijn. Duik jij de keuken in om deze zoete broodjes te maken?
Snelle Zoete Ontbijtbroodjes
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk6
stuks10
minutes20
minutes30
minutesIngrediΓ«nten
1 blikje kant-en-klaar croissantdeeg voor 6 croissantjes
50 gram roomkaas/zuivelspread naturel
5 el jam
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal een klein beetje in.
- Rol het croissantdeeg uit en druk de naden goed dicht.
- Smeer de roomkaas uit over het deeg en eindig met een laagje jam. Ik gebruikte ongeveer 5 eetlepels.
- Rol het deeg vanaf de korte zijde op tot een (strakke) rol. Snijd de rol in 6 gelijke stukken en leg deze voorzichtig in de ovenschaal. Let op dat je wel nog wat ruimte over laat tussen de rolletjes, want ze zetten nog uit in de oven.
- Bak de zoete broodjes in ongeveer 20-25 minuten gaar. Wordt de bovenkant te donker? Dek dit dan richting het einde af met een stukje aluminiumfolie.
- Optioneel: wat glazuur op de bovenkant, gemaakt van een lepeltje roomkaas, wat poedersuiker en een klein beetje water. Heel goed mengen en dan over de broodjes verdelen.