Hoewel ik in deze tijd van het jaar niet elke dag ontbijt met een bakje yoghurt of kwark, eet ik het nog wel geregeld als snack. Een heerlijke granola of muesli kan daarbij niet ontbreken. Soms koop ik het, maar ik maak het ook graag zelf. In deze feestmaand is een granola met cranberries en speculaaskruiden erg lekker. Twee smaakmakers, die perfect bij de feestmaand passen. En zo ontstond het recept voor deze christmas granola.
Wat ik niet in de inleiding vertelde, is dat er stiekem ook wat witte chocolade stukjes in deze granola verwerkt zitten. En geloof me, dat maakt het juist helemaal af! Als je zou willen, kun je deze granola zeker 2-3 weken in een afgesloten pot bewaren. Bij mij was het echter al binnen 2 weken op. Maar ach.. het is ook niet een hele grote portie. Wil je er met het hele gezin van genieten? Verdubbel dan de ingrediΓ«nten en maak gelijk een grotere portie.
De christmas granola gebruikte ik ook in deze stoofperen trifle. Deze trifle misstaat niet als (lichte) afsluiter van een heerlijk kerstdiner of eet hem lekker ‘s ochtends als ontbijt. Allebei erg lekker en zeker in combinatie met de zelfgemaakte granola.
Christmas Granola
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes15
minutes20
minutesIngrediΓ«nten
75 gram havermout
25 gram hazelnoten
25 gram amandelen
25 gram pompoenpitten
1,5 tl speculaaskruiden
3 el honing
25 gram gedroogde cranberries
6 blokjes witte chocolade
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180Β°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Hak de hazelnoten en amandelen grof. Voeg dit samen met de havermout, pompoenpitten, speculaaskruiden en honing toe aan een beslagkom. Roer met een spatel goed door elkaar.
- Stort het geheel op de bakplaat en verdeel het met de spatel. Schuif de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de granola bruin gekleurd is. Laat de granola afkoelen en voeg dan de cranberries en witte chocolade in stukjes toe.
Notes
- Bewaar de granola in een afgesloten pot in de voorraadkast. Je kunt de granola zo ongeveer 3-4 weken bewaren.