Gember Kokos Granola
Ontbijt, Recepten

Gember Kokos Granola


Deze keer een nieuw recept voor heerlijke homemade Gember Kokos Granola.

Wie van jullie is het nieuwe jaar ook (weer) begonnen met gezond eten? Volgens mij is dit een goed voornemen van zo ongeveer half Nederland. Gezond eten begint wat mij betreft bij een goed ontbijt. Belangrijk daarbij vind ik dat ik weet wat ik eet. Met andere woorden: welke ingrediënten zitten er in mijn ontbijt. Het is heerlijk om je dag te beginnen met een bakje kwark of yoghurt, want dat is gezond toch? Yoghurt of kwark op zich kan heel verantwoord zijn, mits je voor de variant zonder toegevoegde suikers gaat. Een bakje toppen we vaak af met vers fruit en een flinke berg muesli of granola. Althans dat doe ik graag, want alleen kwark is een beetje saai. 

De varianten in de supermarkt bevatten al snel allerlei toegevoegde en verstopte suikers, waardoor je denkt dat je goed bezig bent, maar eigenlijk werk je een berg suiker naar binnen, waar je geen weet van hebt. Zonde toch?! Daarom maak ik graag mijn eigen granola, zodat ik precies weet wat erin gaat. Hoewel deze granola wel gezoet is met suiker, weet ik precies hoeveel ik gebruik en valt het in zijn geheel erg mee als je een paar eetlepels granola op je bakje kwark of yoghurt doet. Een paar eetlepels van deze granola is ook meer dan genoeg, want de smaak van gember is vrij sterk van zichzelf. Vind je gember iets te overheersend, maar heb je wel zin in heerlijke zelfgemaakte granola? Bekijk dan ook dit recept op basis van speculaaskruiden, cranberry en witte chocolade. 

Wel benieuwd naar het recept van deze frisse, maar lekkere Gember Kokos Granola? Lees dan snel verder. 


Gember Kokos Granola

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Porties

10

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Dit recept is voldoende voor een middelgrote pot granola.

Ingrediënten

  • 75 gram havermout

  • 50 gram ongebrande noten

  • 25 gram pompoenpitten

  • 1 à 2 tl gemberpoeder

  • 1 el honing

  • 2 el gembersiroop

  • 2 el gekonfijte gemberstukjes

  • 3 el kokosrasp

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Hak voor de granola de noten grof en voeg samen met de havermout en pompoenpitten toe aan een kom en roer met een spatel door elkaar.
  • Voeg de gemberpoeder, gembersiroop en honing toe en roer tot alles goed gemengd is.
  • Stort het mengsel op de bakplaat en spreid uit. Schuif de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de granola bruin kleurt.
  • Haal de bakplaat uit de oven en roer de kokosrasp en stukjes gember door de granola. Laat het vervolgens afkoelen op de bakplaat.

Notes

  • Bewaar de granola in een afgesloten pot in je voorraadkast. De granola is dan ongeveer 2 weken houdbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *