Gezonde kersencheesecake
Gezonde tussendoortjes, Recepten, Taart

Gezonde kersencheesecake

Laatst had ik ontzettend zin in cheesecake en wat doe je dan.. Dan duik je de keuken in om zo snel mogelijk een kleine cheesecake voor één persoon te maken. Voorwaarde was wel dat de cheesecake redelijk verantwoord moest zijn, want ja ik eet liever niet onnodig ‘veel’ suikers. En voor ik het wist rolde deze heerlijke, frisse en gezonde kersencheesecake uit de oven.

Waar ik met dit recept op heb gelet, is de hoeveelheid eiwit per portie. Daarom heb ik ervoor gekozen om naast de basis van magere kwark, roomkaas light en eieren ook wat eiwitpoeder van Myprotein toe te voegen. Hoef je niet te letten op de hoeveelheid eiwit dan kun je de eiwitpoeder ook prima vervangen voor bloem of maizena. Onderstaand recept is voldoende voor twee kleine cheesecakes. Eet je dit niet meteen op, dan kun je ze ook prima (afgedekt) in de koelkast bewaren.

Als je op Snoepgezond zoekt op cheesecake, vind je diverse heerlijke en gezonde cheesecake recepten. Deze gezonde kersencheesecake vind ik zelf vooral erg lekker door de bodem van Lotus koekjes en de toevoeging van vlaaifruit kersen. En is deze cheesecake dan nog wel verantwoord? Zeker weten! Je hebt maar weinig nodig van het vlaaifruit en de Lotus koekjes, dus dit recept is prima in balans.

Ga jij deze gezonde kersencheesecake proberen?


Gezonde kersencheesecake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 200 gram magere kwark

  • 100 gram roomkaas light

  • 2 eieren

  • 30 gram eiwitpoeder of bloem

  • 70 gram vlaaifruit kersen

  • flavordrops vanille naar smaak

  • Bodem
  • 40 gram Lotus creme koekjes (4 stuks)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van twee springvormpjes van 10 cm met bakpapier en vet de randen in met bakspray.
  • Stamp de koekjes voor de bodem fijn en druk deze goed aan op de bodem van de springvormpjes.
  • Schuif de springvormpjes met de koekbodem voor 5 minuten in de oven. Ga ondertussen verder met het maken van de vulling.
  • Klop de eieren los en roer hier de kwark en roomkaas door heen. Voeg het eiwitpoeder of de bloem toe en roer dit met een spatel door het mengsel. Voeg naar smaak vanille flavordrops of vanille essence toe.
  • Haal de springvormpjes na 5 minuten uit de oven en verder hierover de vulling.
  • Voeg als laatste het vlaaifruit toe en roer deze met een vork voorzichtig door de vulling.
  • Schuif de cheesecakes voor ongeveer 40-45 minuten in de oven. Controleer na 40 minuten voorzichtig met je vinger of de cheesecake ‘stevig’ genoeg is. Eventueel kun je een prikker gebruiken om te testen of de binnenkant ‘zo goed als droog en schoon’ is.
  • Laat de cheesecakes minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder daarna voorzichtig de rand van de springvorm en laat de cheesecakes helemaal afkoelen. Bewaar de cheesecakes vervolgens (afgedekt) in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *