Ontbijten met taart is echt een heel fijne afwisseling op een bakje havermout of een lekkere stapel pannenkoeken. Dus zo af en toe maak ik graag een lekker ontbijttaartje. Eerder deelde ik o.a. al een recept voor een appeltaart en een snickers ontbijttaartje. En nu voeg ik ook deze heerlijke speculoos ontbijttaartjes aan dit rijtje toe.
Het fijne aan deze speculoos ontbijttaartjes is dat je meteen een gezond ontbijt voor 3 personen of voor meerdere dagen voor jezelf klaar hebt staan. Want deze gezonde ontbijttaartjes kun je prima afbakken en een paar dagen in de koelkast bewaren. Dus op de dagen dat je ‘s ochtends niet zoveel tijd hebt, kun je een heerlijk taartje uit de koelkast pakken. Ideaal voor onderweg, maar ook handig als je thuis werkt en druk bezig bent. Eet je niet alles in één keer op, bewaar het taartje dan in de vriezer voor een later moment.
Zelf vind ik het erg prettig om aan mijn ontbijtjes extra eiwitten toe te voegen. Daarom heb ik in dit recept ook gebruik gemaakt van eiwitpoeder van Myprotein. Uiteraard kun je de eiwitpoeder in dit recept ook prima vervangen voor tarwebloem. Het recept is dan iets minder eiwitrijk, maar daarom niet minder lekker. Ga jij deze gezonde ontbijttaartjes proberen?
Speculoos Ontbijttaartjes
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk3
stuks10
minutes20
minutes30
minutesGebruik voor deze ontbijttaartjes springvormpjes van 10-12 cm.
Ingrediënten
100 gram havermeel (fijngemalen havermout)
50 gram eiwitpoeder (smaak naar keuze) of bloem
2 eieren
2 el zonnebloemolie
150 gram kwark
2 el honing/agave (eventueel meer)
30 gram speculoospasta
1.5 tl bakpoeder
snufje zout
- Topping
150 gram kwark
15 gram eiwitpoeder (smaak naar keuze)
15 gram speculoospasta
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van de springvormpjes met bakpapier.
- Klop in een kom de eieren samen met de kwark, zonnebloemolie en honing los. Roer hier vervolgens ook de speculoospasta doorheen.
- Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over drie springvormpjes en schuif voor ongeveer 20 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de taartjes gaar zijn.
- Haal de springvormpjes voorzichtig uit de oven en laat de taartjes minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder daarna de vormpjes en laat verder afkoelen.
- Als de taartjes helemaal zijn afgekoeld kun je de topping maken. Roer hiervoor de ingrediënten met een spatel of lepel door elkaar. Verdeel de topping voor het serveren over de drie taartjes.