Eiwitrijke speculoos cheesecake
Dessert, Taart

Eiwitrijke speculoos cheesecake

Bij Prozis bestelde ik een mix voor protein cheesecake. De voedingswaarden zagen er zo goed uit, dat ik heel benieuwd was of je voor een stuk minder calorieën en meer eiwitten, ook echt een lekkere cheesecake op tafel kon toveren. Want ja, liefde voor cheesecake heb ik zeker, maar de bijbehorende calorieën zijn meestal een stuk minder fijn. Ik koos voor de smaak speculoos, dus maakte daar deze eiwitrijke speculoos cheesecake mee.

En gelukkig kan ik zeggen dat het een heerlijk recept blijkt te zijn. Anders zou ik dit natuurlijk ook niet met jullie delen 🙂 Maar met een geweldige smaak als speculoos kan dat bijna ook niet fout gaan. De bodem van de cheesecake bestaat uiteraard uit speculoos koekjes. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld de speculoos koekjes gebruiken, maar ook een ander soort koekje mocht je geen speculoos in huis hebben. De cheesecake vulling maak je heel makkelijk met wat roomkaas light, de mix van Prozis en (plantaardige) melk naar keuze.

Het liefst gebruik ik voor het maken van deze eiwitrijke speculoos cheesecake een siliconen bakvorm. Heb je dit niet in huis, maak het recept dan in een kleine springvorm. Zorg er dan wel voor dat de bodem bedekt is met bakpapier en de randen goed zijn ingevet.

Als je rond kijkt op Snoepgezond vind je inmiddels al een aantal heerlijke en soms ook gezonde cheesecake recepten. Neem dus gerust een kijkje, mocht je naar aanleiding van dit recept geïnspireerd zijn om nog meer heerlijke varianten te proberen.


Eiwitrijke speculoos cheesecake

Recipe by LindaCourse: TaartDifficulty: Makkelijk
Aantal

3

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Ingrediënten

  • Bodem
  • 15 gram (plantaardige) boter

  • 60 gram koekjes (speculoos)

  • Vulling
  • 75 gram roomkaas light

  • 40 gram mix voor cheesecake van Prozis

  • 200 ml (plantaardige) melk

  • Topping
  • gesmolten speculoos en/of een speculoos koekje

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een siliconen bakvorm (taartpuntjes) in. Of kies voor een kleine springvorm en bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in met wat bakspray.
  • Maal of stamp de koekjes fijn.
  • Smelt de boter in de magnetron of in een pan op het vuur.
  • Voeg de gesmolten boter toe aan de koekjes en roer alles met een lepel spatel goed door.
  • Stort de koekjesmix in je springvorm of verdeel over drie taartpuntjes. Druk de bodem goed aan.
  • Doe de roomkaas samen met de cheesecake mix en melk in een kom en roer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm.
  • Schuif de bakvorm voor ongeveer 30 minuten in de oven. De cheesecake is klaar als hij mooi verkleurd en vrijwel helemaal schoon en droog van binnen is.
  • Laat de cheesecake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.
  • Maak af met wat gesmolten speculoos en/of een koekje.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *