Cheesecake wafels
Ontbijt, Recepten

Cheesecake wafels

Het is geen verrassing dat ik dol ben op wafels 🙂 Ik vind het heerlijk om in het weekend te ontbijten met gezonde wafels. Qua recepten varieer ik iedere keer, daarom verveelt het nooit. Zoek maar eens op Snoepgezond op wafels en je vindt al meer dan 20 verschillende recepten. En nu voeg ik ook deze heerlijke gezonde cheesecake wafels aan het rijtje met wafelrecepten op Snoepgezond toe.

Onlangs bestelde ik bij Prozis een kleine tosti-, pancake en wafelijzer in een. Echt een super fijn en ideaal apparaat. Niet alleen perfect om deze cheesecake wafels mee te bakken, maar ook voor het maken van een tosti is dit apparaat erg fijn. Het neemt gelukkig ook niet zoveel ruimte in mijn keukenkastje in. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een multifunctioneel apparaat, waar je ook heerlijke wafels mee kunt bakken, dan is dit een aanrader.

Wafels en pannenkoeken lijken in de essentie erg op elkaar. Echter maak ik mijn wafelbeslag altijd een stuk dikker dan pannenkoeken beslag. De basis voor mijn wafelbeslag bestaat vrijwel altijd uit een combinatie van havermeel, bloem, ei en magere kwark. Voor dit recept heb ik de magere kwark vervangen voor roomkaas light en de rest van de basis hetzelfde gehouden. Ben je benieuwd hoe je deze gezonde wafels maakt? Lees dan snel verder!


Cheesecake wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

12

minutes
Totale tijd

17

minutes

Ingrediënten

  • 30 gram havermeel

  • 20 gram bloem

  • 50 gram roomkaas light

  • 1 ei + 1 eiwit (van 1 heel ei)

  • 0,5 tl bakpoeder

  • flavourdrops of zoetstof naar keuze

Werkwijze

  • Klop het ei samen met het eiwit en de roomkaas los. Voeg hieraan de overige ingrediënten toe en roer met een kleine garde tot een glad beslag.
  • Verwarm ondertussen je wafelijzer volgens de instructies van het apparaat.
  • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
  • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Ik haalde 5-6 wafels uit het recept.
  • Serveer de wafels met toppings naar keuze.

Notes

  • Tip: voeg een handje blauwe bessen toe aan het beslag.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *