Wafels met pindakaas en jam
Ontbijt, Recepten

Wafels met pindakaas en jam

In Amerika is PB&J, oftwel peanutbutter and jelly een beroemde combinatie. Veel Amerikanen eten deze combinatie als broodbeleg. Al eerder deelde ik deze combinatie als overnight oats en nu dus ook deze wafels met pindakaas en jam. De combinatie zelf is namelijk geweldig, zeker als je je favoriete pindakaas en jam met elkaar combineert!

Voor wie mij al langer volgt, weet dat ik dol ben op wafels voor het ontbijt. Ik ben inmiddels onafscheidelijk met mijn wafelijzer en kan me niet voorstellen dat ik er geen één meer zou hebben. Wafels zijn nog makkelijker te maken dan pannenkoeken, want het wafelijzer doet al het werk voor je. Misschien dat ik er daarom wel zo blij mee ben 😉

Om deze wafels met pindakaas en jam gezond en verantwoord te houden, gebruik ik jam van Bonnemaman in de variant meer fruit minder suiker en kies ik voor 100% pindakaas. Dit keer gebruikte ik de pindakaas van de Pindakaaswinkel, een van mijn favorieten merken voor pindakaas. Ze hebben heel veel verschillende smaken om uit te kiezen, waaronder karamel zeezout, dadel kaneel, stroopwafel, etc.

Dit gezonde ontbijt staat binnen 15 minuten op tafel en je kunt zelf nog helemaal losgaan met de verschillende toppings. Kies naast jam en pindakaas bijvoorbeeld ook voor heerlijke blauwe bessen, frambozen of bijvoorbeeld banaan. Laat me weten voor welke toppings jij zou kiezen.


Wafels met pindakaas en jam

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

 • 50 gram kwark

 • 1 ei

 • 1 el pindakaas

 • 25 gram havermeel (havermout fijnmalen)

 • 20 gram eiwitpoeder of bloem

 • 1 tl bakpoeder

 • snufje zout

 • toppings naar keuze, waaronder pindakaas en jam

Werkwijze

 • Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
 • Klop het ei samen met de kwark en pindakaas los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.
 • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
 • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is.
 • Serveer de wafels met pindakaas en jam.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *