De aftrap van de advent is een feit! Ik begin de reeks met heerlijke chai spiced pancakes. De laatste tijd drink ik geregeld ‘chai tea’, dus leek het mij wel erg leuk om deze kruidenmix zelf te maken. Alle kruiden heb ik los in mijn keukenkastje staan, maar in deze vorm bij elkaar ruikt het nog veel lekkerder. Een heerlijk verwen ontbijtje op de zondagochtend dus.
Chai kruiden is een mix van kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en nootmuskaat. Dit bij elkaar in een potje ruikt werkelijk waar fantastisch. En het is dus een veelzijdige kruidenmix, die je ook voor heerlijke chai tea latte’s kunt gebruiken. Ik denk dat ik hier binnenkort ook maar eens een lekker recept voor moet plaatsen. Maar om terug te komen bij dit recept voor chai spiced pancakes, deze zijn inmiddels een ware hit op Instagram geworden. Ze zijn al een paar keer door andere foodies gemaakt en iedereen is er steeds enthousiast over.
Om het geheel in stijl af te maken, maakte ik er een lekkere rood fruit compote bij. Wist je dat dit binnen 5 minuten gemaakt is? Dus geen excuses dat het te ingewikkeld is of te lang duurt. Het maakt de pannenkoeken juist helemaal af. En het ideale ervan is dat je gewoon fruit uit de diepvries kunt gebruiken. Dus juist in de winter en tijdens de decembermaand kan je hier heerlijk van genieten.
Misschien vind je de volgende pannenkoekrecepten ook wel erg lekker:
Chai Pancakes
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes15
minutes20
minutesIngrediΓ«nten
100 gram yoghurt/kwark
50 gram speltbloem
50 ml amandelmelk
1 ei
1 tl bakpoeder
2 tl chai kruidenmix
snufje zout
- Chai kruidenmix
3 tl kaneel
1 tl kardemom
1 tl gember
1 tl kruidnagel
1 tl nootmuskaat
- Rood fruit compote
100 gram rood fruit (diepvries)
1 el ahornsiroop
1 tl maizena
Werkwijze
- Meng de kruiden voor de chai kruidenmix goed door elkaar en bewaar in een afgesloten potje.
- Meng alle ingrediΓ«nten voor de pannenkoeken met een garde tot een glad beslag.
- Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm een beetje kokosolie of boter in de pan. Als de pan goed heet is, kun je hoopjes beslag in de pan schenken. Als de bovenkant van het beslag ‘droog’ is, kun je de pannenkoeken voorzichtig omkeren. Bak vervolgens ook de andere kant (licht) bruin.
- Voor de compote doe je het fruit en de ahornsiroop in een pannetje.
- Zet op middelhoog vuur en laat het geheel een paar minuten pruttelen. Het fruit wordt zachter en er ontstaat een soort ‘saus’. Om deze saus wat in te dikken, voeg je een theelepel maizena opgelost in water toe en laat het geheel nog 1 minuut pruttelen.
- Serveer de pannenkoeken met de compote.