Chai Pancakes
Kerst, Ontbijt, Recepten

Chai Pancakes


De aftrap van de advent is een feit! Ik begin de reeks met heerlijke chai spiced pancakes. De laatste tijd drink ik geregeld ‘chai tea’, dus leek het mij wel erg leuk om deze kruidenmix zelf te maken. Alle kruiden heb ik los in mijn keukenkastje staan, maar in deze vorm bij elkaar ruikt het nog veel lekkerder. Een heerlijk verwen ontbijtje op de zondagochtend dus. 

Chai kruiden is een mix van kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en nootmuskaat. Dit bij elkaar in een potje ruikt werkelijk waar fantastisch. En het is dus een veelzijdige kruidenmix, die je ook voor heerlijke chai tea latte’s kunt gebruiken. Ik denk dat ik hier binnenkort ook maar eens een lekker recept voor moet plaatsen. Maar om terug te komen bij dit recept voor chai spiced pancakes, deze zijn inmiddels een ware hit op Instagram geworden. Ze zijn al een paar keer door andere foodies gemaakt en iedereen is er steeds enthousiast over. 

Om het geheel in stijl af te maken, maakte ik er een lekkere rood fruit compote bij. Wist je dat dit binnen 5 minuten gemaakt is? Dus geen excuses dat het te ingewikkeld is of te lang duurt. Het maakt de pannenkoeken juist helemaal af. En het ideale ervan is dat je gewoon fruit uit de diepvries kunt gebruiken. Dus juist in de winter en tijdens de decembermaand kan je hier heerlijk van genieten. 

Misschien vind je de volgende pannenkoekrecepten ook wel erg lekker:


Chai Pancakes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram yoghurt/kwark

  • 50 gram speltbloem

  • 50 ml amandelmelk

  • 1 ei

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 tl chai kruidenmix

  • snufje zout

  • Chai kruidenmix
  • 3 tl kaneel

  • 1 tl kardamom

  • 1 tl gember

  • 1 tl kruidnagel

  • 1 tl nootmuskaat

  • Rood fruit compote
  • 100 gram rood fruit (diepvries)

  • 1 el ahornsiroop

  • 1 tl maizena

Werkwijze

  • Meng de kruiden voor de chai kruidenmix goed door elkaar en bewaar in een afgesloten potje.
  • Meng alle ingrediënten voor de pannenkoeken tot een glad beslag. Dit kan met een spatel.
  • Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm een beetje kokosolie in de pan. Als de pan goed heet is, kun je hoopjes beslag in de pan schenken. Als de bovenkant van het beslag ‘droog’ is, kun je de pannenkoeken voorzichtig omkeren. Bak vervolgens ook de andere kant (licht) bruin.
  • Voor de compote doe je het fruit en de ahornsiroop in een pannetje.
  • Zet op middelhoog vuur en laat het geheel een paar minuten pruttelen. Het fruit wordt zachter en er ontstaat een soort ‘saus’. Om deze saus wat in te dikken, voeg je een theelepel maizena toe.
  • Serveer de pannenkoeken met de compote.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *