Het is weer tijd om een makkelijke en gezonde maaltijdsalade met jullie te delen. Het zomerse en warme weer begint aan zijn intocht, dus ik heb weer meer behoefte aan ‘koude’ en makkelijke maaltijden. Op dit moment is het lekker druk op mijn werk met de afronding van het schooljaar en dus is de behoefte naar makkelijke en snelle maaltijden nog groter. Deze pastasalade met rode pesto vind ik dan ideaal om op tafel te zetten.
Het fijne van deze pastasalade met rode pesto is dat je heel goed kunt variëren met de ingrediënten. Zo voeg ik weleens kipstukjes toe voor wat extra eiwitten of bak ik stukjes courgette voor in de salade of voeg ik nog stukjes komkommer toe. Net wat ik ook in huis heb. Maar de basis van rode pesto met cottage cheese, rucola en tomaatjes blijft altijd. Door de rode pesto te mengen met cottage cheese ontstaat er een heerlijke saus, die gelijk wat eiwitten toevoegt aan de pastasalade. Naast deze pastasalade maak ik ook graag een pastasalade met tonijn. Deze is extra hoog in eiwitten en eet ik graag op dagen dat ik ook flink gesport heb.
De lekkerste tomaatjes voor deze salade zijn cherrytomaatjes. Zelf heb ik de heirloom cherrytomaatjes van FreshLand voor deze gezonde pastasalade gebruikt. De producten van FreshLand komen direct van de boer en zijn dus zonder tussenstop in de winkel, direct bij jou in huis. Naast de cherrytomaatjes ben ik ook groot fan van de Andalusische mix met grapefruits, sinaasappels, citroenen en avocado’s. De producten zijn mega vers en veel lekkerder dan de kwaliteit van de supermarkt.
Ga jij deze gezonde pastasalade met rode pesto proberen?
Pastasalade met rode pesto
Course: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes10
minutes20
minutesIngrediënten
100 gram penne pasta
250 gram cherrytomaatjes
2 handjes rucola
50 gram cottage cheese
50 gram rode pesto
eventueel: 200 gram gebraden kip
Werkwijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet het water van de pasta af, maar bewaar 1-2 eetlepels van het pastawater.
- Meng de cottage cheese met de rode pesto in een kom en voeg hieraan 1-2 el pastawater toe.
- Snijd de cherrytomaatjes doormidden.
- Meng alle ingrediënten in een grote kom goed door elkaar en verdeel de pasta over twee borden.
- Wil je kip toevoegen? Bak de kip dan volgens de aanwijzingen op de verpakking in 5 ml olijfolie. Snijd na het bakken in reepjes en voeg toe aan de salade.