Op snoepgezond vind je een aantal van mijn favoriete soep recepten, waaronder deze heerlijke pompoensoep. Zodra het weer kouder wordt, vind ik heerlijk om te lunchen of te dineren met een kopje soep. Vanaf nu staat er dus bijna wekelijks wel een soepje op tafel. Onlangs deed ik een geweldige ontdekking, namelijk de combinatie wortel en gember. In een groentesapje vind ik deze combinatie heerlijk, maar nu verwerkte ik deze ingrediΓ«nten in een wortel gember soep.
En dat pakte erg goed uit! Een lekker kruidig soepje en door de toevoeging van gerookte kip ook nog eens goed vullend. Zelf serveer ik er altijd wat brood bij om de maaltijd compleet te maken. Vooral ideaal op de dagen dat ik niet veel tijd heb om te koken, maar toch gezond wil eten. Want met 1 kom van deze soep heb je toch al ruim 200 gram groente binnen.
Hoewel deze wortel gember soep in de basis vegetarisch is, voeg ik er zelf altijd graag wat gerookte kipreepjes aan toe. Dit voegt vooral een flinke portie eiwitten aan het gerecht toe. Iets wat ik zelf erg prettig vind. Mocht je dat niet willen, dan kun je deze soep ook prima eten zonder de toevoeging van gerookte kip en is dit dus een vegetarische maaltijd. In dit soeprecept gebruik ik ook kokosmelk, kies bij voorkeur voor deze variant. Perfect om aan je soep toe te voegen. Bekijk snel onderstaand recept en geniet!
Wortel Gember Soep
Course: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk3
porties10
minutes20
minutes30
minutesIngrediΓ«nten
600 gram wortel
1 ui
2 tenen knoflook
4 cm gember
1 tl komijn
1 tl masala kruiden
750 ml groentebouillon
150 ml kokosmelk
optioneel: gerookte kipreepjes naar wens
Werkwijze
- Snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd ook fijn.
- Verhit in een pan een klein beetje olijfolie. Bak hierin de ui, knoflook, gember en kruiden voor een paar minuten.
- Schil de wortel en snijd in grove stukken. Voeg de wortel toe aan de pan en bak 1 minuut mee.
- Voeg de bouillon toe en laat de soep nu 15-20 minuten koken, totdat de wortel zacht geworden is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Is de soep te dik, voeg dan nog een scheutje water toe totdat de gewenste dikte is bereikt.
- Serveer de soep eventueel met wat gerookte kipreepjes en brood naar keuze.