Pindakaas & Jam Overnight Oats
Ontbijt, Recepten

Pindakaas & Jam Overnight Oats

Mocht je het je nog afvragen: ik ben dol op havermout! In de winter ontbijt ik vrijwel dagelijks met een warme havermoutpap, bijvoorbeeld deze havermoutpap met pompoen Maar zodra het warmer is, heb ik niet altijd zin in een warm ontbijt. Overnight oats, een koude bereiding van havermout, is dan een ideale uitkomst. Dit keer combineerde ik het met pindakaas en jam, een combinatie die je wellicht kent uit Amerika. Daar is het een bekende combinatie voor op brood. En nu gebruik ik deze combinatie dus in deze heerlijke pindakaas & jam overnight oats.

Ik snap dat de combinatie pindakaas en jam veel gegeten wordt in Amerika. Het was namelijk ook ontzettend lekker in deze overnight oats. Dat ik dit nog niet eerder geprobeerd had, snap ik niet. Maar gelukkig is het voorlopig nog ‘lekker’ weer en maak ik doordeweeks dus bijna elke dag overnight oats. Zoek op mijn website op overnight oats en je krijgt allerlei lekkere combinaties.

Overnight oats hoor ik je denken “wat is dat?” Vrij vertaald betekent het havermout de hele nacht laten weken. Overnight oats is een koude bereiding van havermout, waarbij je de havermout in melk de hele nacht laat weken in de koelkast. De havermout neemt het vocht uit de melk op, waardoor een koude pap achtige structuur ontstaat. Zelf maak ik mijn overnight oats graag in combinatie met chiazaad, Dit zaad bevat een hoop vezels en samen met de havermout zorgt dit ervoor dat dit ontbijtje erg goed vult.

Om dit ontbijt gezond en verantwoord te houden, gebruik ik jam van Bonnemaman in de variant meer fruit minder suiker en kies ik voor 100% pindakaas. In dit recept gebruikte ik pindakaas van Pnutspeanutbutter, een nieuw merk dat geproduceerd wordt in de makerij van de Pindakaaswinkel, die overigens ook heel veel lekkere smaken pindakaas verkopen. Een echte aanrader!

Bekijk snel dit fijne recept voor pindakaas & jam overnight oats.


Pindakaas & Jam Overnight Oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes

Ingrediënten

 • 60 gram havermout

 • 20 gram chiazaad

 • 200 ml (plantaardige) melk

 • 2 el pindakaas

 • optioneel: 20 gram eiwitpoeder

 • Toppings
 • 2 el pindakaas

 • 2 el jam

 • 150 gram kwark/yoghurt

 • Rood fruit naar keuze

Werkwijze

 • Meng alle ingrediënten voor de overnight oats en roer goed door elkaar. Bewaar de overnight oats in een afgesloten pot of bakje en zet de hele nacht in de koelkast.
 • Roer de overnight oats de volgende ochtend goed door.
 • Verdeel over 2 porties en maak af met de toppings.

Notes

 • Zelf neem ik de overnight oats inclusief toppings in een afgesloten pot mee naar mijn werk.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *