Gezonde Cappuccino Cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde Cappuccino Cake

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen koffie drink. Heerlijk vind ik het! Zo verwerkte ik mijn dagelijkse kopje koffie laatst ook al in dit recept voor koffie overnight oats. Dit vond ik zo’n succes dat ik ook moest proberen of ik er geen lekker gezond tussendoortje van kon maken. En zo ontstond het idee voor deze gezonde cappuccino cake. In deze cake verwerkte ik naast koffie ook melk en het beslag deed mij denken aan een heerlijke cappuccino.

Dit recept valt in de categorie gezonde baksels, want op twee eetlepels dadelspread na bevat deze cake helemaal geen suiker of zoetstof. Het grappige is dat ik dat ook helemaal niet mis. Voor mij komt de smaak van koffie op deze manier goed naar voren. Een likje pindakaas maakte het plaatje voor mij helemaal compleet. Wat een goed idee was dat. Ik ben nu helemaal into de smaak dadel kaneel van de pindakaaswinkel. Maar uiteraard hebben ze nog veel meer lekkere smaken waaruit je kunt kiezen.

Waar ik altijd op let bij het bakken van een gezond tussendoortje is dat het recept makkelijk en toegankelijk moet zijn. Op deze manier hou je het ook makkelijker vol om gezond te eten en te snoepen. Daarom vind ik ook zo fijn om een bananenbrood te bakken. De ingrediënten heb ik namelijk bijna altijd wel in huis, dus mocht ik zin hebben in een gezonde snack dan is het snel gemaakt. Op snoepgezond vind je veel inspiratie op het gebied van gezonde ontbijtjes en tussendoortjes. Mocht je hier vragen over hebben, dan kun je ze mij altijd stellen.

Maar nu nog even terug naar deze gezonde cappuccino cake. Een super fijn en lekker tussendoortje (of ontbijt to go), die je gerust 5 dagen in een afgesloten trommel op een koele plek kunt bewaren. Zo maak op zondag altijd voor de hele week mijn tussendoortjes. En hou ik wat over, dan kun je dat ook prima in de vriezer bewaren.


Gezonde Cappuccino Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

45

minutes

Ingrediënten

 • 250 gram bloem

 • 3 eieren

 • 100 ml sterke koffie

 • 100 ml (plantaardige) melk

 • 2 el dadelspread (of 4 grote dadels pureren)

 • 1.5 tl bakpoeder

 • snufje zout

 • 50 gram gehakte noten

Werkwijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
 • Klop de eieren samen met de melk en koffie los. Roer hier goed de dadelspread doorheen.
 • Voeg alle droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
 • Hak de noten en spatel deze als laatste door het beslag.
 • Stort het beslag in de cakevorm en schuif dit voor ongeveer 35 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Is de cake nog niet gaar, laat dan nog een paar minuten in de oven staan.
 • Laat de cake minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de cake voorzichtig uit de vorm haalt en verder laat afkoelen.
 • Snijd de cake in 10 plakken en bewaar maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel op een koele plek of bewaar in de vriezer.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *