Gezond Wortelsapje
Ontbijt, Recepten

Gezond Wortelsapje

Smoothies en sapjes, ik ben er dol op. Geregeld staat mijn blender of juicer te draaien in de keuken. Mijn favoriet op dit moment is een gezond wortelsapje. Naast wortel gebruik ik ook citroen en appels in dit recept. Voor een extra kick zou je ook nog gember kunnen toevoegen. Maar pas op: dit kan wel heftig zijn. De appel maakt dit sapje heerlijk fris en licht zoet. Dit sapje is niet alleen een fijne start van je dag, maar is eigenlijk de hele dag door lekker. Zeker op een warme zomerse dag kun je mij ook heel blij maken met zo’n sapje.

Vaak schrikt het mensen af om groenten in een sapje of smoothie te verwerken. Maar het is wel een stuk beter voor ons lijf om een deel van het fruit te vervangen voor groenten. Fruit bestaat voornamelijk uit fruitsuikers waardoor je bloedsuikerspiegel snel stijgt. En later ook weer snel instort. Dit zorgt ervoor dat je een dipje kunt ervaren of snel weer honger of trek hebt. Door een deel van het fruit voor groenten te vervangen heb je hier een stuk minder last van en je krijgt ook weer andere vitamines of mineralen binnen. Wist je dat wortels bijvoorbeeld heel veel vitamine C bevat? En een ander bestanddeel van wortel is bètacaroteen, een antioxidant dat je lichaam omzet in vitamine A. Dat goed is voor onze ogen.

Genoeg reden dus om een lekker gezond wortelsapje op zijn tijd te maken en te nuttigen. Wortel verwerk ik overigens in super veel recepten. Wat dacht je van deze heerlijke wortelpannenkoeken, dit carrotcake ontbijtbaartje of deze gezonde carrotcake. Mocht je toch een gezond wortelsapje of ander sapje willen maken, dan kan ik je deze sapcentrifuge aanraden. Dit apparaat kan bijna hetzelfde als een slowjuicer, maar is een stuk lager in prijs.


Gezond Wortelsapje

Recipe by LindaCourse: DrankjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

glazen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijdminutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 400-450 gram wortel

  • 4-5 grote appels

  • 1 citroen

Werkwijze

  • Schil de wortel en snijd in kleinere stukken. Doe hetzelfde met de appel en citroen.
  • Zet de juicer aan en doe de wortel, appels en citroen erin.
  • Bewaar het sapje in een afgesloten fles in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *