Tompouce, wie is er niet dol op dit gebakje?! Inmiddels heb ik al een aantal varianten van dit heerlijke gebakje op, waaronder een mega lekkere crompouce! Dit is een croissant gevuld met gele room en afgemaakt met een roze glazuur. Erg lekker, maar niet zo heel erg verantwoord. Daarom maakte ik deze gezonde tompouce overnight oats. Een lekkere overnight oats, die smaakt naar vanille en afgemaakt is met een klein laagje Ruby chocolade.
En met dit ontbijtje kun je met een gerust hart je dag starten. Het is lekker, eiwitrijk en vullend. En de roze chocolade maakt het ontbijtje helemaal af. Zelf serveerde ik er nog heerlijke Hollandse aardbeien bij om het geheel helemaal af te maken. Omdat ik op dit moment probeer te letten op mijn eiwitinname gebruikte ik voor dit recept magere kwark met vanille flavour drops. Maar hoef jij dit niet te doen, kies dan voor vanille vla om de overnight oats mee af te toppen. Dan heb je nog meer het idee van een tompouce.
Overnight oats is een koude bereiding van havermout en ideaal om de dag van tevoren alvast klaar te zetten in de koelkast. Voor mij is dit het ideale ontbijtje op werkdagen, omdat ik ‘s ochtends niets hoef voor te bereiden en het ontbijtje zo makkelijk mee kan nemen. Ik ontbijt namelijk iedere werkdag op mijn werk. Scheelt me een hoop tijd in de ochtend π Op Snoepgezond vind je dus inmiddels al meer dan 15 verschillende variaties op overnight oats. Zo kan je drie weken lang iedere werkdag met een andere soort overnight oats ontbijten. Te beginnen met deze heerlijke tompouce overnight oats.
Tompouce overnight oats
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutesIngrediΓ«nten
60 gram havermout
10 gram chiazaad
175 ml (plantaardige) melk
2 vanille flavour drops of een klein beetje vanille essence
- Topping
200 gram magere kwark
2 vanille flavour drops of een klein beetje vanille essence
2 tl gesmolten ruby chocolade
Werkwijze
- Doe alle ingrediΓ«nten voor de overnight oats in een afsluitbaar bakje en roer goed door elkaar.
- Zet het afgesloten bakje een nachtje in de koelkast.
- Roer de volgende ochtend de flavour drops door de kwark en roer dit door de overnight oats.
- Verdeel de overnight oats over twee porties en strijk over de bovenkant wat gesmolten Ruby chocolade.
- Zet de overnight oats nog 10 minuten in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.
- Maak het geheel af met wat verse aardbeien.