Optimel heeft weer twee nieuwe limited edition drinkyoghurt smaken uitgebracht. Dit keer zijn dat de smaken mango kokos en peachy aardbei. Allebei erg lekker, maar de mango kokos is toch wel mijn favoriet. En daarom verwerkte ik de drinkyoghurt in deze heerlijke mango kokos pannenkoeken. Echt een schot in de roos wat mij betreft!
Deze pannenkoeken zijn super fluffy en heerlijk gezoet met de drinkyoghurt mango kokos. Daarnaast voegde ik ook mango puree en kokosrasp toe voor de ultieme mango kokos smaakexplosie. Het geheim van deze fluffy pannenkoeken is het opgeklopte eiwit. Door het eiwit apart op te kloppen krijg je een lekker fluffy beslag. Heb je dat nog nooit geprobeerd, dan kan ik het je aanraden om een keer te proberen.
Ik ben een grote liefhebber van het ontbijt. Deze maaltijd mag van mij dus een redelijke portie zijn, zodat ik goed verzadigd de dag kan starten. In het weekend begin ik de dag het liefst met een stapel pannenkoeken en allerlei lekkere toppings. Af en toe doe ik aan intermittent fasting en eet ik mijn eerste maaltijd pas rond lunchtijd. Zo ook met deze pannenkoeken en dat was zeker geen straf! Dus bij deze zijn de mango kokos pannenkoeken ook goedgekeurd als lunch.
Wist je dat ik snoepgezond regelmatig een lekker recept voor (gezonde) pannenkoeken deel? Wat dacht je van deze eiwitrijke pannenkoeken of pindakaas pannenkoeken?
Mango Kokos Pannenkoeken
Course: Ontbijt, LunchDifficulty: Makkelijk3
porties10
minutes10
minutes20
minutesDit recept is voldoende voor 2-3 porties. In totaal zo’n 15 kleine pannenkoekjes.
IngrediΓ«nten
150 gram bloem
2 eieren
100 gram mangopuree
100 ml optimel mango kokos drinkyoghurt
1 el kokosrasp
2 tl bakpoeder
Werkwijze
- Scheid de eieren en klop het eiwit op met een mixer. Het eiwit is goed opgeklopt als je de kom ondersteboven kunt houden, zonder dat het uit de kom loopt.
- Meng in een andere kom de mangopuree (gepureerde mango) samen met de optimel en de eidooiers. Schep hier het opgeklopte eiwit voorzichtig doorheen.
- Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer met je spatel tot een glad beslag.
- Laat het beslag 5 minuten staan en verwarm ondertussen een (pannen)koekenpan op het vuur. Smelt hierin wat boter of olie en maak kleine hoopjes beslag in de pan.
- Bak de pannenkoeken aan beide kanten bruin en ga door tot het beslag op is.
- Serveer de pannenkoeken met stukjes verse mango en wat ahornsiroop.