Pulled Chicken uit de slowcooker
Hartig, Recepten

Pulled Chicken uit de slowcooker

Inmiddels heb ik mijn keuken vol staan met allerlei keukenapparaten, zoals een standmixer, keukenmachine en een juicer. Hoewel ik daar allemaal heel blij mee ben, neemt het ook aardig wat ruimte in. Maar toch koos ik ervoor om mijn verzameling uit te breiden met een slowcooker. Dit stond stiekem al tijden op mijn lijstje en een tijdje terug kreeg ik dus een fijne slowcooker van MOA. Nu heb ik al een keukenmachine van hen, waar ik heel blij mee ben en dus had alle vertrouwen in een slowcooker van hetzelfde merk. Om het apparaat te testen maakte ik heerlijke pulled chicken uit de slowcooker.

Op snoepgezond vind je al een recept voor bao buns met pulled chicken. Daarin laat ik zien hoe je snel en makkelijk pulled chicken uit de oven kunt maken. Voor de pulled chicken uit de slowcooker heb ik dit recept aangehouden, maar dat iets aangepast in de verhoudingen qua vocht. Als je vlees in de slowcooker bereidt heb je namelijk een stuk minder vocht nodig dan in de oven.

Waarom ook een slowcooker aanschaffen als je toch een oven hebt en je daarin een hoop kunt bereiden? Lange tijd heb ik ook alles in de oven bereid. Echter ‘slokt’ de oven behoorlijk wat energie op en geeft het ongemerkt een hoop extra warmte af in huis. Dat laatste is in de winter niet erg, maar zodra het warmer wordt vind ik dit niet altijd fijn. Het voordeel van een slowcooker is dat het op elektriciteit werkt en daardoor ook nauwelijks rest warmte afgeeft. Daarnaast kun je op de slowcooker een timer instellen en gaat het apparaat vanzelf uit als de tijd verstreken is. Daarmee is de slowcooker dus ook ideaal in gebruik en hoef je de tijd niet stipt in de gaten te houden. Ik durf het apparaat gerust aan te laten en even de deur uit te gaan.

Maar nu terug naar deze heerlijke pulled chicken uit de slowcooker. Pulled Chicken is voor mij echt comfort food. Heerlijk om dit op een broodje te eten en het liefst met nog wat frietjes ernaast. Je kunt hier het beste kipdijfilet voor gebruiken, want hier zit net wat meer vet aan dat aan kipfilet. En meer vet zorgt voor meer smaak. Maar heb je geen kippendijen in huis, dan kan het ook prima met kipfilet. Lees je mee met dit makkelijke recept?


Pulled Chicken uit de slowcooker

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkeljik
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Total time

1

hour 

10

minutes

IngrediΓ«nten

  • 1x recept voor bao buns

  • 1 kilo kipdijfilet

  • 1 grote rode ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode puntpaprika

  • 1/2 tl chilipoeder

  • 1 tl gerookte paprikapoeder

  • 2 el sojasaus

  • 250 ml barbecuesaus

Werkwijze

  • Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in fijne stukken en hak de knoflook grof. Voeg dit samen met de kruiden als eerste toe aan de pan van de slowcooker.
  • Leg hierop de kipdijfilet en verdeel als laatste de sojasaus en barbecuesaus over de kip.
  • Zet de slowcooker op high en de timer op 4 uur.
  • Verwijder na 3 uur de deksel van de slowcooker en laat de kip op deze manier nog een uur garen. Het vocht kookt dan meer in.
  • Na 4 uur kun je de kip met behulp van 2 vorken uit elkaar pluizen. Dit gaat heel makkelijk.
  • Serveer de kip samen met wat komkommer en bosui op een pita broodje of maak via bovenstaand recept bao buns (stoombroodjes).

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *