Een glutenvrij bananenbrood.
Een bananenbrood bak ik geregeld, maar een glutenvrije variant had ik nog niet eerder gemaakt. Voor dit bananenbrood heb ik amandelmeel en boekweitmeel gebruikt. De structuur is compacter dan een variant met speltbloem, maar qua smaak erg lekker. De zoetigheid komt natuurlijk van de banaan, maar ook door de gedroogde vijgen.
Heb je niet perse zin in een glutenvrij bananenbrood, gebruik dan andere meelsoorten en probeer hiermee te experimenteren. Hetzelfde geldt voor de vulling. Ook hier kan je eindeloos mee variëren. Denk bijvoorbeeld aan stukjes chocolade en noten, maar ook blauwe bessen of stukjes dadel. Je kan het zo gek niet bedenken of het is lekker als vulling in je bananebrood. Ik pas dit echt aan naar waar ik op dat moment zin in heb.
Glutenvrij bananenbrood
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk1
servings5
minutes50
minutes55
minutesIngrediënten
3 bananen + 1 extra als topping
3 eieren
100 gram amandelmeel
150 gram boekweitmeel
2 tl wijnsteenbakpoeder
2 tl love, peace & granola kruiden van @greengypsykruiden
8 gedroogde vijgen
2 handjes kokos flakes
snufje zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Maal in de hakmolen of keukenmachine de bananen, eieren en 4 gedroogde vijgen tot een egaal mengsel.
- Snijd de overige vijgen in kleine stukjes. Meng in een andere kom de droge ingrediënten met elkaar en voeg hieraan het mengsel uit de hakmolen toe. Roer als laatste de stukjes vijgen en de kokos flakes door het beslag en stort het geheel in de cakevorm.
- Snijd een banaan in de lengte doormidden en druk deze in het beslag. Schuif de cakevorm voor ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
- Laat de cake ongeveer 10-15 minuten in de vorm afkoelen, voordat je hem uit de vorm haalt en verder laat afkoelen.