Koffie Overnight Oats
Ontbijt, Recepten

Koffie Overnight Oats

Mocht je het je nog afvragen: ik ben dol op havermout! In de winter ontbijt ik vrijwel dagelijks met een warme havermoutpap, bijvoorbeeld deze snickers havermoutpap. Maar zodra het zonnetje tevoorschijn komt en het weer warmer wordt, heb ik niet altijd zin in een warm ontbijt. Overnight oats, een koude bereiding van havermout, is dan een ideale uitkomst. Deze keer combineerde ik dit met een flinke shot espresso, want ja zonder koffie de dag beginnen kan ik me ook niet voorstellen. Ik presenteer hieronder dus dit heerlijke recept voor koffie overnight oats.

Overnight oats hoor ik je denken “wat is dat?” Vrij vertaald betekent het havermout de hele nacht laten weken. Overnight oats is een koude bereiding van havermout, waarbij je de havermout in melk de hele nacht laat weken in de koelkast. De havermout neemt het vocht uit de melk op, waardoor een koude pap achtige structuur ontstaat. Zelf maak ik mijn overnight oats graag in combinatie met chiazaad, Dit zaad bevat een hoop vezels en samen met de havermout zorgt dit ervoor dat dit ontbijtje erg goed vult.

Overnight oats is dus ook een ideaal ontbijtje to go. Als je ‘s ochtends wakker wordt is de pap zelf al helemaal klaar. Voeg hieraan je favoriete toppings toe en je bent ready to go. Ik neem deze koffie overnight oats dus ook graag mee naar mijn werk. Deze keer voegde ik een paar eetlepels kwark, wat pindakaas en stukjes banaan toe om het geheel helemaal af te maken. Daarmee is dit een super voedzaam ontbijt en voor mij een fijne start van de dag. Houd je niet van pindakaas? Ik denk dat wat (suikervrije) chocoladepasta hier ook erg lekker bij zal smaken 😉

In dit recept voor koffie overnight oats gebruik ik ongeveer 100 ml koffie, dit is ongeveer de hoeveelheid van 1 lungo gemaakt met de nespresso machine. Ideaal, want een kopje hiervan is zo gezet. Zet je altijd filterkoffie zorg er dan voor dat je wel een beetje sterke koffie zet. Dan proef je namelijk goed de koffiesmaak terug.


Koffie Overnight Oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes

Ingrediënten

  • 60 gram havermout

  • 20 gram chiazaad (2 flinke eetlepels)

  • 100 – 125 ml sterke koffie (afgekoeld)

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 1 tl cacaopoeder

  • toppings: kwark, banaan en pindakaas

Werkwijze

  • Roer alle ingrediënten goed door elkaar. Bewaar het in een afgesloten pot en zet een nachtje in de koelkast.
  • Verdeel de overnight oats in twee porties en serveer met kwark, banaan en pindakaas.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *