Dalgona cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Dalgona Cake


De dalgona koffie is een ware hype op Instagram. Uiteraard heb ik het ook geprobeerd en vond het wel oké. Ik drink m’n koffie namelijk liever warm. Maar de smaak en structuur liet me niet helemaal los. Om een lang verhaal kort te houden, na wat experimenteren ontstond een heerlijke smeuïge dalgona cake, waarbij de dalgona fluf als basis is genomen.

Maar alleen dalgona fluf als smaak toevoegen aan de cake, leek mij een beetje saai. Nu gaat koffie natuurlijk goed samen met chocolade, dus kon dit niet ontbreken in deze cake. Daarnaast gebruik ik zelf erg graag stukjes medjoul dadels in veel cakes. Dat zorgt voor net dat zoete smaakje en fijne plakkerige structuur, waardoor de cake lekker weg eet. Zodoende voegde ik aan dit recept ook stukjes medjoul dadels toe.

Samen met de chocolade bleek dit een schot in de roos. De cake is heerlijk smeuïg en licht zoet en plakkerig. Precies zoals ik hem lekker vind. Bij het maken van de foto’s was ik erg ongeduldig want ik wilde het zo graag proeven. Na de eerste hap was ik verkocht. Echt verrassend lekker! Dus at ik gelijk twee plakken.

Gelukkig heb ik in dit recept gebruik gemaakt van de suikervervanger van Sukrin. Dat betekent redelijk zonder schuldgevoel van deze cake snoepen. Uiteraard zit er in de chocolade wel een klein beetje suiker en vallen dadels onder de categorie natuurlijke suikers. Maar goed dat neemt niet weg dat deze cake binnen een paar dagen op was! Inmiddels heb ik dit recept ook al een aantal keer gemaakt, zo lekker.

Misschien vind je een van de volgende verantwoorde tussendoortjes ook wel erg lekker:


Dalgona Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

55

minutes
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Ingrediënten

  • 225 gram (spelt)bloem

  • 75 gram kokosolie

  • 75 gram sukrin suikervervanger

  • 225 ml plantaardige melk

  • 1.5 tl bakpoeder

  • 1.5 tl vanille essence of hazelnootsiroop/amandel essence

  • 2 medjoul dadels

  • chocolade stukjes naar wens

  • Dalgona fluf
  • 3 el oploskoffie

  • 3 el sukrin suikervervanger

  • 3 el heet water

Werkwijze

  • Maak de dalgona fluf van de oploskoffie, 3 el sukrin en heet water. Mix het gedurende 10 minuten voor een licht en fluffy geheel. 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  • Smelt de kokosolie en voeg samen met de siroop/essence toe aan de dalgona fluf en mix totdat het opgenomen is.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en de helft van de melk. Mix tot een geheel en voeg langzamerhand de rest van de melk toe. Na kort mixen heb je een glad beslag.
  • Spatel er de chocolade stukjes en de dadels in stukjes doorheen. Stort het geheel in je cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 50-55 minuten (afhankelijk van je oven). Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Notes

  • Je kan de cake ongeveer 3-5 dagen in de koelkast in een afgesloten trommel bewaren. Of vries een aantal plakken in.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *