Een gepofte aardappel hebben we misschien allemaal weleens op bij het avondeten. Maar wist je dat een gepofte zoete aardappel heel erg lekker is als ontbijt? Het combineert goed met zoete toppings zoals kokosyoghurt, pindakaas en banaan.
Steeds vaker eet ik groenten bij mijn ontbijt. In het begin is het misschien even wennen, maar er zijn genoeg groenten die goed combineren met zoete ingrediënten. Zoete aardappel is daar één van en dat eet ik dus graag bij het ontbijt.
Het poffen van de aardappel kost wel wat tijd, maar dit kun je ook prima de avond van tevoren doen en de gepofte zoete aardappel in de koelkast bewaren. ‘s Ochtends hoef je de zoete aardappel dan alleen nog maar van heerlijke toppings te voorzien.
Als je houd van groenten bij het ontbijt, vind je dit recept voor overnight oats met wortel misschien ook wel lekker.
Gepofte zoete aardappel
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie1
minute45
minutes46
minutesIngrediënten
1 zoete aardappel
Toppings naar keuze
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Je kan er ook voor kiezen om de bakplaat te gebruiken, leg hier dan wel bakpapier op.
- Prik de aardappel rondom in en leg in je ovenschaal. Pof de aardappel in ongeveer 45-50 minuten gaar.
- Laat iets afkoelen en snijd de aardappel voorzichtig open. Laat de aardappel verder afkoelen. De aardappel is koud of lauw warm het lekkerst. Beleg met toppings naar keuze en geniet!