Bladerdeeghapjes met kaas en courgette
Hartig, Recepten

Bladerdeeghapjes met kaas en courgette

Het einde van het jaar nadert en dat betekent nog een keer gezellig met familie of vrienden borrelen en met elkaar het nieuwe jaar inluiden. Bij zo’n gezellige avond horen natuurlijk heerlijke hapjes. Deze bladerdeeghapjes met kaas en courgette zijn heel makkelijk om te maken en natuurlijk ook nog eens erg lekker.

De combinatie van kaas en courgette ontstond eigenlijk heel spontaan, want dit waren naast bladerdeeg nog twee ingrediënten die ik in mijn koelkast had liggen. Samen zorgt het voor een lekkere zachte vulling, precies waarom een bladerdeeghapje zo lekker is. Je brengt de kaas en courgette op smaak met de lekkerste zeezout en knoflook kruiden van Cornish Sea Salt. Mijn favoriete kruidenmix om heel veel gerechten op smaak te brengen.

Als je dan toch aan de slag gaat met vegetarische bladerdeeghapjes, bekijk dan ook eens deze heerlijke bladerdeeghapjes met geitenkaas en abrikozen spread. De perfecte combinatie tussen zoet en hartig. Ook deze combinatie maak ik erg graag als lekker hapje voor bij de borrel. Dat ik van borrelen houd valt niet te ontkennen. Op Snoepgezond vind je nog meer heerlijke inspiratie om je borrel helemaal compleet te maken.

Ga jij deze heerlijke bladerdeeghapjes met kaas en courgette proberen?


Bladerdeeghapjes met kaas en courgette

Recipe by LindaCourse: BorrelDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Total timeminutes

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 100 gram courgette

  • 2 plakjes of 70 gram geraspte kaas

  • knoflook zeezout kruidenmix

  • ei om te bestrijken

  • optioneel: sesamzaadjes

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Verwarm een pan op het vuur en bak hierin de courgette 2-3 minuten samen met wat knoflook zeezout kruidenmix.
  • Doe de courgette samen met de kaas in een kom en roer door elkaar.
  • Snijd het bladerdeeg in 24 kleine rechthoekjes.
  • Schep in het midden van 12 rechthoekjes wat van de kaas- courgette mix. Leg de andere 12 rechthoekjes er voorzichtig op en druk de randen met een vork aan.
  • Bestrijk de bladerdeeghapjes met wat losgeklopt ei en strooi er eventueel wat sesamzaadjes over heen.
  • Schuif de bakplaat voor 20-25 minuten in de oven, totdat de hapjes mooi goudbruin zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *