Homemade eiwitrepen
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Homemade eiwitrepen

Je kan er niet omheen, de hype rondom eiwitrepen. Tegenwoordig zie je ze overal om je heen uit de grond schieten en iedereen lijkt ze te eten. Ook ik, begrijp me niet verkeerd. Een eiwitreep op z’n tijd vind ik niet alleen lekker, maar ook super makkelijk. Alleen zijn ze vrij prijzig en daarom niet iets wat ik op dagelijkse basis eet. Dat kan ook anders dacht ik en dus ging ik aan de slag met lekkere homemade eiwitrepen.

Deze eiwitrepen maak je heel makkelijk zelf met maar een paar ingrediënten. De basis staat uit een rijpe banaan, pindakaas en havermout. Daar voegde ik wat eiwitpoeder aan toe om de repen eiwitrijker te maken. Voor een lekkere bite voegde ik wat protein puffies van Prozis toe. Dit zijn kleine chocolade balletjes, die ook weer extra eiwitten bevatten. Heb je dit niet in huis, kies er dan voor om bijvoorbeeld wat gehakte noten en/of pure chocolade toe te voegen. Ook dit zorgt voor een lekkere bite en net wat extra smaak.

Met dit recept voor homemade eiwitrepen kun je alle kanten op. Aan de basis van banaan, pindakaas en havermout kun je eiwitpoeder naar keuze en andere smaakmakers toevoegen. Zo kun je iedere keer voor een andere smaak reep gaan. Nu de Sinterklaas periode is aangebroken, maakte ik van de gelegenheid gebruik om wat stukjes chocolade kruidnoten over de bovenkant van de repen te strooien. Niet heel gezond, maar in zo’n kleine hoeveelheid wel erg lekker om als extraatje toe te voegen.

Naast deze lekkere eiwitrepen, vind je op Snoepgezond nog veel meer inspiratie voor gezonde tussendoortjes. Neem gerust een kijkje!


Homemade eiwitrepen

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Total timeminutes

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan

  • 30 gram pindakaas

  • 100 gram havermout

  • 25 gram eiwitpoeder

  • 25 gram protein puffies van Prozis

  • scheutje (plantaardige) melk

  • Optioneel: stukjes chocolade kruidnoten over de bovenkant

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Ik gebruikte hiervoor een brede cakevorm, maar een rechthoekige bakvorm kan ook prima.
  • Doe de banaan in een kom en prak met een vork tot puree. Roer hier de pindakaas doorheen.
  • Voeg de havermout en eiwitpoeder toe en roer tot een stevig beslag.
  • Schep als laatste de protein puffies samen met een scheutje melk door het beslag, zodat het niet te stevig is.
  • Verdeel het beslag over de bodem van je bakblik en druk met de achterkant van een lepel goed aan. Strooi over de bovenkant eventueel wat gehakte kruidnoten en druk deze ook een beetje in het beslag.
  • Schuif het bakblik in de oven en bak het geheel ongeveer 25 minuten. De eiwitrepen zijn klaar als de bovenkant mooi bruin geworden is.
  • Laat het geheel minimaal 15 minuten in het bakblik afkoelen. Haal daarna voorzichtig uit het bakblik en snijd in repen of blokjes. Laat het geheel verder helemaal afkoelen.
  • Bewaar de repen in een afgesloten trommel op een koele en droge plaats. Maximaal 3-4 dagen houdbaar.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *