Aardbeien cheesecake cakepops
Cake, Dessert, Recepten

Aardbeien cheesecake cakepops

Omdat het bijna Moederdag is, werd ik door Bonne Maman uitgedaagd om een lekker recept te maken met hun Fruitspread Meer Fruit Minder Suiker en de petit muffins. En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Daarom maakte ik deze heerlijke aardbeien cheesecake cakepops. Een super makkelijk en lekker high tea of snack recept.

De cakepops zelf bestaan uit maar drie ingrediënten: petit muffins, roomkaas light en aardbeien jam. Het geheel kneed je tot een samenhangend en plakkerig deeg, waar je bolletjes van kunt maken. De cakepops dip je vervolgens in chocolade naar keuze en laat je even uitharden in de koelkast. Door de cakepops te versieren, zien ze er super feestelijk uit. Ideaal om bijvoorbeeld je moeder of vriendin of wie dan ook mee te verrassen.

Ben je naast de aardbeien cheesecake cakepops vooral heel benieuwd wat voor lekkere Moederdag recepten je nog meer kunt maken met de fruitspread van Bonne Maman? Bekijk dan zeker deze recepten. Persoonlijk favoriet zijn namelijk de snelle rode vruchten broodjes. Heerlijk om je moeder daarmee bij het ontbijt te verrassen. Of neem hier een kijkje en ontdek welke lekkere kant en klare high tea hapjes Bonne Maman nog meer in het assortiment heeft, waaronder Madeleines en tartelettes.


Aardbeien cheesecake cakepops

Recipe by LindaCourse: High tea, SnackDifficulty: Makkelijk
Aantal

15

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 200 gram Bonne Maman Petit muffins (15 stuks)

  • 50 gram roomkaas light

  • 20 gram Bonne Maman Meer Fruit Minder Suiker Aardbeien Fruitspread

  • 100 gram Ruby chocolade

  • 100 gram witte chocolade

  • 15 lollystokjes

  • Sprinkels naar keuze

Werkwijze

  • Verkruimel de petit muffins in een kom.
  • Voeg hieraan de aardbeien fruitspread en roomkaas toe en roer met een lepel of spatel tot een samenhangend deeg.
  • Verdeel het deeg in 15 porties en rol hiervan kleine balletjes. Leg de balletjes op een bord en zet tot nader gebruik in de koelkast.
  • Smelt de Ruby en witte chocolade au bain-marie. Dip de lollystokjes in de chocolade en steek ze in de cakepops. Laat dit 5 – 10 minuten uitharden in de koelkast.
  • Schenk de chocolade over in een glas. Dip de cakepops in de chocolade en versier ze naar wens met sprinkels.
  • Laat de cakepops rechtop of op een bord uitharden in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *