Blauwe bessen broodpudding
Ontbijt, Recepten

Blauwe bessen broodpudding

Wat doe jij met oud brood? Weggooien of gebruiken in bijvoorbeeld een lekker recept voor broodpudding? Natuurlijk dat laatste hoop ik 🙂 Mijn overgebleven witte bolletjes van een too good to go pakket kreeg ik niet op, maar verwerkte ik in deze heerlijke blauwe bessen broodpudding.

De basis van het recept bestaat uit brood, eieren, melk en zoetstof (suiker of een suikervervanger). Hieraan kun je vervolgens smaakmakers naar keuze toevoegen. Zo koos ik dit keer voor blauwe bessen en abrikozen jam. Een heerlijke combinatie samen. Ik gebruikte hiervoor de meer fruit minder suiker fruitspread van Bonne Maman.

Deze blauwe bessen broodpudding is misschien niet het meest gezonde recept, maar wel erg lekker en ideaal om je restjes (oud) brood op te maken. Een broodpudding maak je heel makkelijk in een ovenschaal of zoals ik nu heb gedaan in een cakevorm. Dit laatste zorgt ervoor dat je heel makkelijk plakjes kunt snijden en deze dus ook makkelijk mee kunt nemen. En wil je nu helemaal uitpakken, besmeer een plakje broodpudding dan met wat extra abrikozen fruitspread 🙂

Als je op Snoepgezond zoekt op Bonne Maman, vind je diverse gezonde ontbijtrecepten en tussendoortjes. Stuk voor stuk gemaakt met de heerlijke fruitspread meer fruit minder suiker.


Blauwe bessen broodpudding

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

45

minutes

Ingrediënten

  • 4 zachte bolletjes

  • 200 ml (plantaardige) melk

  • 1 ei + 1 eiwit (van 1 ei)

  • 1 tl kaneel

  • 25 gram suikervervanger

  • 3 el fruitspread abrikozen

  • 75 gram blauwe bessen

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Snijd de broodjes in grove stukken.
  • Klop het ei en eiwit los. Voeg dit samen met de melk, kaneel en suikervervanger toe aan een kom en roer goed door.
  • Doe de stukjes brood, samen met de blauwe bessen in de kom en dompel alles goed onder.
  • Stort de helft van het mengsel in de cakevorm en druk aan. Verdeel hierover 3 el fruitspread.
  • Vul de cakevorm aan met de rest van het mengsel en druk het geheel goed in de vorm. Schuif de vorm voor ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Laat de broodpudding minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *