Eiwitrijke IJskoffie
Dessert, Gezonde tussendoortjes, Ontbijt, Recepten

Eiwitrijke IJskoffie

Net als heel veel mensen ben ik een echte koffieliefhebber. Ik begin de dag altijd met een lekker zwart kopje koffie, bij voorkeur redelijk sterk. Een cappuccino of latte drink ik niet zo vaak, alleen als ik er echt zin in heb. Maar een ijskoffie daarentegen gaat er bij mooi weer heel goed in! Meestal gebruik ik hiervoor de coldpressed creamy coconut melk van Alpro. Dit keer wilde ik echter een keer een eiwitrijke ijskoffie proberen, maar dan met ‘echte’melk.

Van kroonophetwerk kreeg ik de fitbox 2021 toegestuurd. Hierin zat een fles volle melk van ElkeMelk. Bij ElkeMelk wordt de melk van elke koe apart verwerkt en verpakt binnen 10 minuten na het melken. Daardoor is deze melk ongekend vers. Tijdens elke melkbeurt wordt er apart gecontroleerd op kwaliteit, veel vaker dan bij melk uit de supermarkt. Ik was dan ook stomverbaasd over de volle, romige en verse smaak van deze melk. Echt super lekker! Ik heb al jaren geen koemelk meer op en de reden dat ik normaal gesproken voor plantaardige melk kies, is o.a. de smaak. Plantaardige melk vind ik persoonlijk veel lekkerder smaken dan koemelk uit de supermarkt. Maar door de melk van ElkeMelk ben ik compleet verrast en heb ik weer ervaren dat koemelk ook lekker kan zijn!

Deze eiwitrijke ijskoffie was dan ook super romig van smaak en binnen no time op. Misschien komt dat ook doordat ik mijn favoriete eiwitpoeder eraan toevoegde, namelijk de smaak salted caramel van Myprotein. En gebruik je de code SNOEPGEZOND, dan krijg je op je volledige bestelling bij Myprotein 36% korting. Eiwitpoeder is ideaal om in huis te hebben. Je kan namelijk in veel recepten een deel van de bloem prima vervangen voor eiwitpoeder om er een eiwitrijk recept van te maken. Bijvoorbeeld in deze salted caramel wafels. En je kunt dus ook je ijskoffie eiwitrijk maken door eiwitpoeder te gebruiken!


Eiwitrijke IJskoffie

Recipe by LindaCourse: DrankjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 200 ml verse (volle) melk

  • 1 shot espresso (sterk)

  • 20 gram eiwitpoeder (salted caramel)

  • ijsklontjes

Werkwijze

  • Doe de melk en het eiwitpoeder in een shakebeker. Schud dit goed, totdat de eiwitpoeder is opgelost.
  • Vul een groot glas met ijsklontjes.
  • Schenk hierop eerst de koffie en vul daarna aan met je eiwitshake.
  • Geniet!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *