Aziatische noedelsalade
Hartig, Recepten

Aziatische noedelsalade

Een tijdje terug at ik een heerlijke (koude) noedelsalade met een dressing van pindasaus. Dit vond ik zo lekker, dat ik besloot om de salade thuis ook na te maken. Uiteraard gaf ik mijn eigen twist aan het gerecht en voegde ik o.a. gerookte kip toe voor extra eiwitten. En stiekem vond ik mijn eigen versie van de Aziatische noedelsalade het allerlekkerst!

Voor deze salade heb je verschillende soorten groenten nodig, waaronder edamame bonen, komkommer, wortel en taugé. Maar heb je een van de ingrediënten niet in huis of vind je iets niet lekker, dan kun je het ook prima weglaten of vervangen voor een ander ingrediënt. Avocado of mango zijn namelijk ook heerlijke toevoegingen in deze koude of lauwwarme noedelsalade.

Zoals al eerder aangegeven kun je deze Aziatische noedelsalade prima koud eten, maar zelf geef ik de voorkeur aan een lauwwarme versie. Dit creëer je door de noedels niet helemaal af te laten koelen, maar als het nog warm is te mengen met de groenten. Voor de dressing maakte ik gebruik van de kant-en-klare kruidige pindasaus van Remia, die ik kon proberen via de foodybox van Kroon op het Werk. Daar voegde ik enkel wat ketjap en citroensap aan toe voor een frisse touch. Je kunt ook prima zelf een pindadressing maken van 100% pindakaas als basis. Maar he, gemak dient soms ook de mens 😉

Ga jij deze heerlijke noedelsalade proberen of ga je liever voor een heerlijke salade met geitenkaas en gegrilde ananas?


Aziatische noedelsalade

Recipe by LindaCourse: DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 300 gram Udon noedels

  • 300 gram gerookte kip flakes

  • 100 gram wortel julienne

  • 150 gram komkommer

  • 50 gram tauge

  • 100 gram edamame boontjes (diepvries)

  • 40 gram kruidige pindasaus Remia

  • 10 gram ketjap manis

  • citroen- of limoensap naar smaak

Werkwijze

  • Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de komkommer in dunne reepjes.
  • Kook een pannetje water op het vuur en blancheer hierin de edamame boontjes 3-4 minuten en de taugé 1-2 minuten.
  • Meng in een kom de kruidige pindasaus met de ketjap en citroensap tot een dressing.
  • Verdeel de noedels over twee borden en verdeel hierover de groenten. Maak het geheel af met de gerookte kip en pindadressing.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *