Eindelijk lijkt de lente echt aangebroken te zijn en kunnen we de warme havermoutpap weer inruilen voor overnight oats. Op Snoepgezond vind je inmiddels al meer dan 10 verschillende recepten. Door iedere keer te variëren, verveelt dit ontbijtje niet snel. Vandaag deel ik het recept voor een heerlijke cheesecake overnight oats met aardbei met jullie.
Hoe maak je cheesecake overnight oats?
In tegenstelling tot warme havermoutpap die je op het moment van eten kunt bereiden, moet je overnight oats een nachtje in de koelkast laten staan. Het is dus een koude bereiding van havermout. De havermout laat je samen met de plantaardige melk, chiazaad en in dit geval wat roomkaas een nachtje weken in de koelkast. Hierdoor neemt de havermout en chiazaad het vocht van de melk op en krijg je een koude pap achtige structuur. Het is een ideaal ontbijtje voor als je ‘s ochtends niet zoveel tijd hebt, maar meteen wil ontbijten. Zelf neem ik mijn ontbijtje altijd mee naar mijn werk. ‘s Ochtends voeg ik dan de kwark, aardbeien en wat granola als topping toe.
Het leuke aan overnight oats is dat je met de seizoenen mee kunt bewegen qua combinaties. Nu de aardbeien weer in het seizoen komen is deze cheesecake overnight oats met aardbei erg lekker, maar in de herfst kun je bijvoorbeeld heel goed kiezen voor een topping van gebakken appel of peer.
Lees snel verder hoe je dit heerlijke en gezonde ontbijtje kunt maken.
Cheesecake overnight oats
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutesIngrediënten
60 gram havermout
10 gram chiazaad
175 ml (plantaardige) melk
25 gram roomkaas (zuivelspread) light
- Topping
200 gram magere kwark
200 gram verse aardbeien
20 gram granola naar keuze
Werkwijze
- Doe alle ingrediënten voor de overnight oats in een afsluitbaar bakje en roer goed door elkaar.
- Zet het afgesloten bakje een nachtje in de koelkast.
- Verdeel de overnight oats over twee porties.
- Verdeel hierover de kwark, aardbeien en granola.
- Geniet!