Eiwitrijke Chocolademousse
Dessert, Ontbijt, Recepten

Gezonde Chocolademousse

Al een tijdje heb ik het idee in mijn hoofd voor een gezonde chocolademousse. Hoe ik het precies wilde uitvoeren wist ik nog niet, maar daar kwam afgelopen week verandering in. In de supermarkt stond ik met cottage cheese in mijn handen en ineens bedacht ik dat dit misschien wel een goede basis is voor de gezonde chocolademousse. Cottage cheese is namelijk heel neutraal van smaak, waardoor het makkelijk andere smaken ‘opneemt’. Daarnaast bevat het per 100 gram ruim 12 gram eiwit, ideaal dus als je recepten eiwitrijk wilt maken.

Waarom maak ik geregeld eiwitrijke recepten?

De laatste tijd verdiep ik me steeds meer in gezonde voeding en dan met name in eiwitrijke voeding. Dat verdiepen in gezonde voeding doe ik overigens al ruim tien tot vijftien jaar. Ik begon met het maken van gezonde ontbijtjes en tussendoortjes en dat deel ik sinds vorig jaar ook op deze website. In die periode ben ik ook weer begonnen met sporten bij een personal trainer. Deze trainingen deden zoveel goeds voor mijn fysieke en mentale gezondheid en ik begon veranderingen te zien in mijn lichaam. Voeding speelt hierin een grote rol. Om spieren op te bouwen heeft je lichaam o.a. behoefte aan voldoende eiwitten (daarnaast zijn koolhydraten en vetten ook erg belangrijk natuurlijk). Het gaat om een goede balans tussen deze drie macro nutriënten. Daar ging ik me dus steeds meer in verdiepen en specifiek in het stukje eiwitten.

Het eten van voldoende eiwitten is dus belangrijk als je spieren wilt opbouwen. Daarnaast zorgt het ook voor een goed verzadigd gevoel (dit kan voordelig zijn als je bijvoorbeeld in een calorietekort eet) en helpt het bij een calorietekort om ervoor te zorgen dat je spieren niet snel worden afgebroken. Voor mezelf houd ik aan dat een recept eiwitrijk is als het minimaal 10 gram eiwit per portie bevat. Bij ontbijtjes heb ik het liefst ongeveer 20 gram eiwit. In een eerdere blog op snoepgezond deelde ik al mijn tips om meer eiwitten aan recepten toe te voegen en welke eiwitbronnen ik altijd in huis heb.

Chocolade

Ook al eet ik voornamelijk gezond, chocolade kan ik echt niet weerstaan. Vrijwel elke dag neem ik wel iets van chocolade. Dus bij het woord chocolademousse begin ik al te glunderen. Helemaal fijn dat ik nu een variant heb gevonden, die ook nog eens flink wat eiwitten per portie bevat: ruim 20 gram per (grote) portie! Voor het maken van deze eiwitrijke en gezonde chocolademousse heb ik gebruik gemaakt van de chocoladedruppels zonder toegevoegde suiker van Koro. Een super fijne webshop waar je terecht kunt voor allerlei producten, zoals meelsoorten, noten, zaden, gedroogd fruit en andere benodigdheden om mee te bakken. Ga jij dit proberen? Lees dan snel verder.


Gezonde Chocolademousse

Recipe by LindaCourse: Dessert, OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

2

hours 

10

minutes

Dit recept is voldoende voor 2 grotere porties, geschikt als ontbijt of 4 kleinere porties, geschikt als dessert.

Ingrediënten

  • 2 eiwitten

  • 200 gram cottage cheese

  • 50 gram suikervervanger of zoetstof

  • 100 gram pure chocolade (hoe hoger het cacao gehalte, hoe minder de suiker de reep bevat)

Werkwijze

  • Klop de eiwitten samen met de suikervervanger met een mixer op tot stijve pieken.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie (in een kom boven een pannetje met kokend water).
  • Voeg de cottage cheese en de chocolade toe aan de eiwitten en klop met de mixer nog even goed door. Zorg dat alles goed gemengd is.
  • Verdeel de chocolademousse over 2 of 4 glaasjes en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *