Passievrucht panna cotta
Dessert, Recepten

Passievrucht panna cotta

Wist je dat heel makkelijk zelf een gezonde panna cotta op tafel kunt zetten? Voor deze passievrucht panna cotta heb je nodig zero jelly van Prozis en magere kwark. Met de zero jelly mix van Prozis maak je in een handomdraai een heerlijke suikervrije pudding, die ook nog eens laag in calorieën is.

Door de pudding vervolgens te mengen met magere kwark, krijg je een eiwitrijke pudding die veel weg heeft van panna cotta. Ik topte de pudding af met verse pulp van een passievrucht, echt heerlijk!

Normaal gesproken wordt panna cotta gemaakt van room. Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam ook letterlijk gekookte room betekent. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basis ingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. Voor deze passievrucht panna cotta vervang je de room voor magere kwark en de gelatine achtige structuur komt van de jelly mix van Prozis. Doordat de jelly mix al gezoet is met een zoetstof (suikervrij) hoef je geen suiker meer aan het recept toe te voegen. Voor mij is dit toetje namelijk al zoet genoeg. Ben je wel een echte zoetekauw, voeg dan wat extra zoetstof of suiker toe en kook dit met de jelly mix mee.

Heb je geen jelly mix in huis en wil je toch een gezonde panna cotta maken? Bekijk dan zeker eens het recept voor panna cotta met rode bessen.


Passievrucht panna cotta

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 15 gram zero jelly (tropical) van Prozis

  • 250 ml water

  • 250 gram magere kwark

  • 2 passievruchten

Werkwijze

  • Doe de jelly mix samen met het water in een pannetje en zet op het vuur.
  • Verwarm het geheel en breng tot het kookpunt. Zodra het mengsel kookt, haal je de mix van het vuur.
  • Laat het geheel 5 minuten afkoelen en roer er vervolgens de magere kwark doorheen.
  • Verdeel de panna cotta over twee glaasjes en zet in de koelkast.
  • Laat de panna cotta minimaal 24 uur in de koelkast staan.
  • Vlak voor het serveren verdeel je de pulp van een passievrucht over de bovenkant van de panna cotta.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *