Gezonde kokos panna cotta
Dessert, Kerst, Recepten

Gezonde kokos panna cotta


Panna cotta is een traditioneel Italiaans dessert op basis van flink wat room. De naam betekent namelijk letterlijk ‘gekookte room’. Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basis ingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine. Maar dit dessert kan ook in een gezonder jasje dacht ik en dus ging ik aan de slag met gezonde kokos panna cotta.

De basis van room en melk verving ik voor Griekse yoghurt (0%) en kokosmelk. Hiermee behoud je wel de romige structuur en smaak van dit traditionele nagerecht, maar is het aantal calorieën per portie flink afgenomen. Omdat ik inmiddels niet meer gewend ben om zoet te eten, vind ik deze variant zelfs een stuk lekkerder. En om het geheel af te maken serveerde ik deze gezonde kokos panna cotta met zelfgemaakte chai stoofperen. Je vindt het recept hier.

Houd je niet van stoofperen? Vervang deze dan voor ander fruit naar keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie mango en passievrucht? Of rood fruit? In het diepvries schap van elke supermarkt vind je van die handige doosjes met fruit (bijvoorbeeld deze van Albert Heijn). Zo kun je ook prima met kerst fruit serveren, die niet in het seizoen is.

Heb jij het kerstmenu al helemaal klaar? Nog niet? Bekijk dan snel het heerlijke recept voor gezonde kokos panna cotta hieronder.


Gezonde kokos panna cotta

Recipe by LindaCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Wachttijd

3

hours 
Totale tijd

3

hours 

10

minutes

Ingrediënten

  • 200 ml kokosmelk

  • 300 gram Griekse yoghurt

  • 3-4 blaadjes gelatine

  • 40 gram suikervervanger (Sukrin)

  • 2 el kokosrasp

Werkwijze

  • Week de gelatine in koud water (ongeveer 10 minuten).
  • Verwarm de kokosmelk in een pannetje op het vuur. Voeg de suiker(vervanger) toe en roer door de kokosmelk.
  • Laat de melk net niet koken en haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer door de kokosmelk.
  • Roer nu ook in delen de Griekse yoghurt door de melk. En als laatste roer je er ook de kokosrasp doorheen.
  • Verdeel de panna cotta over 4 glaasjes en dek ze af met folie. Laat ze nu minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Voor het serveren verdeelde ik stukjes stoofpeer over bovenkant. Of kies voor ander fruit naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *