Gezonde bananencake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde bananencake

Het heeft even geduurd, maar hier komt eindelijk weer een nieuw recept aan. Soms is de inspiratie wat ver te zoeken en komt er van alles tussendoor, waardoor er weinig tijd overblijft voor het bedenken en maken van heerlijke recepten. De zomervakantie is nu echter gestart en die trap ik af met deze heerlijke en gezonde bananencake.

Deze gezonde bananencake is een lekker eiwitrijk tussendoortje geworden. De basis van de cake bestaat uiteraard uit bananen, magere kwark, eiwitten, havermout en eiwitpoeder van Prozis in de smaak banaan-walnoot. Hierdoor proef je de banaan erg goed, wat deze gezonde cake juist zo lekker maakt. Dat je dol moet zijn op banaan is dus wel een voorwaarde om lekker te genieten van deze cake.

Als je op Snoepgezond zoekt op gezonde tussendoortjes, vind je diverse lekkere recepten. Vaak zie je ook een variatie op bananenbrood voorbij komen. Deze cake heeft daar ook zeker wel iets van weg, alleen de basis van deze gezonde bananencake is wel iets anders dan de basis van mijn bananenbrood recept. Kies vooral wat jij het lekkerste vindt en misschien is dat wel een eiwitrijke variant van een gezonde cake 🙂 Een plakje van deze cake bevat namelijk 120 kcal en 9 gram eiwit.

Ga jij deze gezonde bananencake proberen?


Gezonde bananencake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

servings
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen

  • 120 gram havermeel

  • 80 gram bloem

  • 300 gram magere kwark

  • 150 gram vloeibaar eiwit

  • 2 tl kaneel

  • 2 tl bakpoeder

  • 50 gram suikervervanger

  • 50 gram eiwitpoeder banaan

  • snufje zout

  • optioneel: handje gehakte noten als topping of door het beslag

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Doe het eiwit samen met de banaan en magere kwark in een blender of keukenmachine en blend tot een gladde massa.
  • Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd de cake in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *