Snelle kaneelbroodjes
Kerst, Ontbijt, Recepten

Snelle Kaneelbroodjes


Wie vindt het net als ik heerlijk om op zondag wat uitgebreider te ontbijten dan de rest van de week? Een uitgebreid ontbijt kan bestaan uit heerlijke pancakes, een crumble of lekkere croissantjes, maar ook kaneelbroodjes zijn een ware traktatie. En hoe fijn is het als je een recept hebt voor snelle kaneelbroodjes, die binnen no time op tafel staan.

Heel soms laat ik mezelf verleiden tot het kopen van kant-en-klaar croissant deeg, Waarom weet ik niet zo goed, want voor croissantjes vind ik dit helemaal niet lekker. Maar goed ik had dus wel een blikje deeg gekocht en in de koelkast staan en zo tegen het einde van de houdbaarheidsdatum dacht ik: nu moet ik er echt iets mee doen. En zo kwamen deze kaneelbroodjes eigenlijk tot stand. Een probeersel om te kijken of ik het kant-en-klare croissant deeg op deze manier wel lekker vind.

Al eerder maakte ik deze pompoenbroodjes met kant-en-klaar croissant deeg. Ook deze vielen erg in smaak. Nu kan ik deze snelle kaneelbroodjes dus ook het rijtje toevoegen. Het nadeel is wel dat je deze broodjes gelijk na het bakken moet opeten, want als je ze laat staan zijn ze toch minder lekker. En als je alleen bent zoals ik, dan is dit wel een beetje veel voor 1 persoon. Een goede optie is om bijvoorbeeld de helft van het deeg te gebruiken voor de kaneelbroodjes en de andere helft voor de volgende dag in de koelkast te bewaren.


Snelle Kaneelbroodjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

16

minutes
Totale tijd

26

minutes

Gebruik voor de kaneelbroodjes een ovenbestendige schaal. Groot genoeg voor 6 rolletjes. Let op: in de oven zet het deeg uit.

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar croissant deeg

  • 2 el kaneel

  • 2 el kokosbloesemsuiker

  • 1 tl kardemom

  • 25 gram zachte roomboter

  • Pecannoten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Rol het deeg uit en druk de naden dicht.
  • Besmeer het deeg met de zachte roomboter en verdeel de kaneel, kardemom en suiker over het deeg.
  • Verkruimel een aantal pecannoten over het deeg.
  • Rol het deeg vanaf de korte kant op tot een dikke rol. Snijd de rol in 6 gelijke plakken.
  • Verdeel de plakken over de ovenschaal en schuif het geheel voor ongeveer 16 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *