Chai Stoofperen
Dessert, Kerst, Recepten

Chai Stoofperen


Stoofperen horen wat mij betreft echt bij de feestdagen. Al zodra ze in de winkel liggen in november maak ik ze geregeld, maar ook tijdens het kerstdiner kunnen ze niet ontbreken. Vaak kies ik voor de traditionele bereiding, gestoofd in rode wijn. Maar deze keer wilde ik ook een variant zonder alcohol maken en dat werden deze heerlijke chai stoofperen.

Deze chai stoofperen krijgen de heerlijke kruidige smaak door ze te stoven in chai thee en verse kruiden. Ohh wat rook het lekker toen ze op het vuur stonden. Ik weet nu even niet meer welke variant ik nu lekkerder vind. Dit recept voor traditionele stoofperen is namelijk ook heerlijk kruidig. Met deze stoofpeertjes maakte ik ook een fantastisch lekker, maar gezond en makkelijk, nagerecht namelijk deze trifle met stoofpeertjes. En nu ik deze chai stoofperen heb geproefd weet ik wel zeker dat dit misschien nog wel lekkerder smaakt in dit toetje.

Neem voor de chai thee van dit recept wel een goede zwarte chai thee en niet een green chai thee. Zelf gebruikte ik de chai thee van treeoftea (via mymuesli). Dit is goede donkere chai thee met sterke specerijen. Maar ook de spicy chai van Pickwick zal vast erg lekker zijn.

Houd de website iksnoepgezond.nl deze maand goed in de gaten voor nog veel meer receptinspiratie met deze heerlijke chai stoofperen. Je kunt er namelijk alle kanten mee op.


Chai Stoofperen

Recipe by LindaCourse: Dessert, BijgerechtDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

2

hours 
Totale tijd

2

hours 

5

minutes

Ingrediënten

  • 8 stoofperen

  • 2 zakjes chai thee (of 1 thee ei vol met losse chai thee)

  • 2 steranijs

  • 1 kaneelstokje

  • 2 plakjes gember

  • 1 liter water (eventueel extra)

Werkwijze

  • Schil de stoofperen en zet op de bodem van een pan.
  • Leg de kruiden tussen de stoofperen in.
  • Hang de theezakjes in de pan en schenk het water erop.
  • Laat de stoofpeertjes op laag vuur ongeveer 2 uur stoven. Voeg eventueel wat extra water toe, indien er veel vocht is verdampt.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *