Mueslibollen
Ontbijt, Recepten

Mueslibollen

Ik heb een nieuwe verslaving ontdekt: brood bakken! Wauw wat is dat leuk om te doen zeg. Je moet er alleen wel een beetje geduld voor hebben, maar uiteindelijk weegt niets op tegen de geur van vers gebakken brood. Omdat ik spontaan trek had in mueslibollen, ging ik aan de slag met een eigen recept.

De basis is gemaakt van volkorenmeel. Dit is net iets voedzamer dan gewone bloem. De kaneel, muesli en rozijnen geven een heerlijke smaak aan deze broodjes. Het liefst combineer ik dit dan ook met een plakje kaas. En laat de boter voor mij maar zitten, daar ben ik niet zo’n fan van.

Eet deze mueslibollen lekker als ontbijt, lunch of tussendoortje. Door ze zelf te maken, heb je zelf de keuze voor de muesli in handen. Lees bij het kopen van de muesli goed de verpakking en let op de hoeveelheid suikers. Het is zonde om deze heerlijke zelfgemaakte mueslibollen vol te stoppen met een hoop (onnodige) suikers.


Mueslibollen

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, LunchDifficulty: Gemiddeld
Aantal

6

broodjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

1

hour 

40

minutes

Dit recept is voldoende voor 6 zachte broodjes.

Ingrediënten

  • 250 gram volkorenmeel

  • 12 gram basterdsuiker

  • 1/2 zakje gist

  • 5 gram zout

  • 150 gram lauw warme melk

  • 25 gram zachte roomboter

  • 50 gram rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 30 gram muesli

Werkwijze

  • Voeg de meel, suiker en zout toe aan de kom van een mixer. Roer de gist door de lauw warme melk. 
  • Zet je mixer met deeghaken op de laagste stand en schenk voorzichtig de melk en gist bij het meel. Zet de mixer vervolgens wat hoger en mix totdat een deegbal ontstaat. 
  • Zet de mixer lager en voeg de roomboter in delen toe. Mix tot de kom schoon is en je 1 deegbal hebt.
  • Haal het deeg uit de kom en bol een beetje op. Leg het deeg op de bakplaat en laat 20 minuten rusten/ rijzen. Laat ondertussen de rozijnen wellen in warm water.
  • Druk het deeg plat en voeg de rozijnen, kaneel en 2/3 van de muesli toe. Meng dit goed door het deeg.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke delen en maak kleine bolletjes van het deeg (opbollen). 
  • Leg de bolletjes op de bakplaat en laat het ongeveer 60-80 minuten rijzen. Ik doe dit in de oven op 40 graden.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Bestrijk de bolletjes met los geklopt ei en strooi de rest van de muesli over de bolletjes. Schuif de bakplaat voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *