Trifle met stoofpeertjes
Dessert, Kerst, Ontbijt, Recepten

Trifle met stoofpeertjes


Deze combinatie was eigenlijk een toevallige ontdekking, die heel erg lekker bleek te zijn. Afgelopen weekend had ik weer eens stoofpeertjes gemaakt naar eigen recept, gewoon omdat ze zo lekker zijn. Uiteindelijk belandden ze in mijn bakje kwark bij het ontbijt, samen met een flinke schep christmas granola. Dit alles bij elkaar was zo ontzettend lekker, dat ik het recept voor homede trifle met stoofpeertjes jullie niet wil onthouden. Het is dus erg lekker als ontbijt, maar doet het ook goed als licht dessert na een heftig kerstdiner.

Sinds een tijdje ben ik groot fan van de Griekse Yoghurt kokos van Lidl Nederland. Deze meng ik altijd samen met magere kwark, want anders vind ik het veel te zoet. Door dit samen te mengen ontstaat er een lekkere romige yoghurt met de lichte smaak van kokos. Mijn (licht) gezoete stoofpeertjes passen hier echt perfect bij. Ik likte het schaaltje nog net niet uit, zo lekker. 

Dus als je de show wil stelen met een licht toetje als afsluiting van een heerlijk kerstdiner, dan zit je met deze trifle met stoofpeertjes echt gebakken. Serveer ze in mooie glaasjes en maak eventueel af met een lekker (zelfgebakken) koekje of wat extra granola. 


Trifle met stoofpeertjes

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, DessertDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

porties
Voorbereiding

10

minutes
Baktijdminutes
Calories

300

kcal
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 8 stoofpeertjes

  • 300 gram magere kwark

  • 100 gram Griekse yoghurt kokos

  • 8 el granola

  • 2-4 koekjes of nog wat extra granola

Werkwijze

  • Meng de yoghurt met de kwark tot een glad geheel.
  • Zet 4 glazen klaar en schep in elk glas 2 eetlepels granola. Verdeel vervolgens over elk glas 1 stoofpeer in stukken gesneden, gevolgd door een laagje kwark/yoghurt van ongeveer 50 gram. En herhaal de vorige stap met de overige stoofpeertjes en kwark/yoghurt.
  • Zoals je op de foto ziet, goot ik in elk glaasje ook nog wat siroop van de stoofperen.
  • Als laatste maakte ik het geheel af met een verkruimeld gingerbread koekje, maar je kunt er ook voor kiezen om nog wat extra granola te gebruiken.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *