Doordeweeks eet ik graag makkelijke, maar gezonde maaltijden. Meestal heb ik niet zoveel zin en tijd om lang in de keuken te staan. Deze woknoedels met entrecote maak ik dan ook graag. In plaats van entrecote kun je ook prima kiezen voor biefstuk of nog makkelijker, biefstukpuntjes.
Het ideale van dit soort gerechten vind ik dat je heel makkelijk kunt variΓ«ren en zelf kunt bepalen welke groenten je toevoegt. Houd je niet van champignons of peultjes? Kies dan bijvoorbeeld voor paprika en/of paksoi. En ook qua saus of dressing kun je alle kanten op. Zelf koos ik ervoor om sojasaus en ketjap toe te voegen, maar je kunt ook prima voor een woksaus uit een flesje gaan. Deze zijn er in allerlei varianten te krijgen, dus voor ieder wat wils.
Ben je niet zo’n fan van woknoedels met entrecote of de Aziatische keuken in het algemeen? Ga dan voor een lekkere stamppot met zoete aardappel of tomatenrisotto. Ook stuk voor stuk fijne recepten voor doordeweeks. De stamppot kost misschien iets meer tijd, maar dit kun je prima voor 2 of 3 dagen vooruit koken en in de koelkast of vriezer bewaren. Als je zoekt op het tabblad hartig vind je nog veel meer lekkere recepten voor het avondeten.
De entrocote komt, net als al het vlees dat ik eet, van de Holy Hoeve. De Holy HoeveΒ is een bijzondere leverancier van dierlijke producten. Hun runderen, varkens en bokken groeien via een diervriendelijke en gezonde wijze op tot volwassen dieren en gaan uiteindelijk zonder stress naar de slachterij. Zij staan voor kwaliteit en dat proef je echt terug.
Ga jij dit recept voor woknoedels met entrecot proberen?
Woknoedels met entrecote
Course: DinerDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
100 – 150 gram noedels
200 gram entrecote (op kamertemperatuur)
1 sjalot
1 teen knoflook
250 gram kastanje champignons
200 gram peultjes (of sugar snaps)
2 el sojasaus
2 el ketjap manis
peper en zout naar smaak
Werkwijze
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de sjalot en knoflook fijn.
- Snijd de champignons in stukken en doe hetzelfde met de peultjes.
- Schenk een klein beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalot 2 minuten.
- Voeg nu de champignons, peultjes en knoflook toe en roerbak mee (ongeveer 5 minuten) tot ze gaar zijn.
- Ondertussen bak je in een andere pan de entrecote. Bestrooi met wat peper en zout en bak de entrecote in een klontje roomboter voor ongeveer 3 minuten (medium).
- Haal de entrecote uit de pan en leg op een bord afgedekt met aluminium folie en laat 5 minuten rusten.
- Als de groenten gaar zijn voeg je aan deze pan de noedels, sojasaus en ketjap toe en roer je alles goed door elkaar.
- Serveer de noedels met de entrecote.