Voor de fanatieke Instagrammers onder ons, inmiddels is de #swiepswoepswap van @mandyandmore best bekend. Deze maand deed ik dus ook weer mee. Mandy koppelt je hierbij aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram en/of blog. Deze keer ging ik voor een variatie op de citroencake met blauwe bessen van Tessa van Patesserie.
Ik volg Tessa al een hele tijd op Instagram. Dit omdat ik altijd ontzettend blij word van haar mooie creaties en de kennis die zij over het bakken deelt. Ik deed dus een klein vreugdedansje toen ik las dat ik van de blog van Tessa iets mocht maken. Neem eens een kijkje op haar website en je snapt waarom. Je wordt toch meteen blij van alle heerlijke creaties die je voorbij ziet komen? Nu ben ik dol op bakken en ligt daar ook mijn kracht. In tegenstelling tot Tessa maak ik in de meeste gevallen gebruik van natuurlijke suikers of suikervervangers. Om dit recept bij de recepten om mijn website te laten passen, moest er iets veranderd worden. Ik ging dus voor een suikervrije variatie op de citroencake met blauwe bessen.
Op dit moment probeer ik mijn tussendoortjes ook eiwitrijk te maken, zodat ik dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijg. En dus swoeperde ik een aantal ingrediΓ«nten uit het recept van Tessa en verving ik deze o.a. voor kwark en een suikervervanger. Deze cake is daarmee niet zo luchtig als het origineel met boter en suiker, maar daarom zeker niet minder lekker. Door de citroen is de cake heerlijk fris en ook de blauwe bessen zorgen wat extra frisheid.
Ben jij benieuwd naar mijn variant op de citroencake met bosbessen, lees dan snel dit recept verder.
Citroencake met blauwe bessen
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes50
minutes1
hourIngrediΓ«nten
225 gram bloem (of 175 gram bloem en 50 gram eiwitpoeder)
200 gram citroenkwark
3 eieren
2 el citroensap
1 el citroenrasp
75 gram suikervervanger
1.5 tl bakpoeder
snufje zout
75 gram blauwe bessen
- Topping
100 gram Philadelphia light
20 gram Sukrin poedersuikervervanger
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Klop de eieren samen met de kwark los. Voeg hieraan alle droge ingrediΓ«nten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Roer als laatste de blauwe bessen door het beslag.
- Schenk het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
- Laat de cake minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Meng de roomkaas met de poedersuiker en verdeel dit over de bovenkant van de cake als hij volledig is afgekoeld.