Citroencake met blauwe bessen
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Citroencake met blauwe bessen

Voor de fanatieke Instagrammers onder ons, inmiddels is de #swiepswoepswap van @mandyandmore best bekend. Deze maand deed ik dus ook weer mee. Mandy koppelt je hierbij aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram en/of blog. Deze keer ging ik voor een variatie op de citroencake met blauwe bessen van Tessa van Patesserie.

Ik volg Tessa al een hele tijd op Instagram. Dit omdat ik altijd ontzettend blij word van haar mooie creaties en de kennis die zij over het bakken deelt. Ik deed dus een klein vreugdedansje toen ik las dat ik van de blog van Tessa iets mocht maken. Neem eens een kijkje op haar website en je snapt waarom. Je wordt toch meteen blij van alle heerlijke creaties die je voorbij ziet komen? Nu ben ik dol op bakken en ligt daar ook mijn kracht. In tegenstelling tot Tessa maak ik in de meeste gevallen gebruik van natuurlijke suikers of suikervervangers. Om dit recept bij de recepten om mijn website te laten passen, moest er iets veranderd worden. Ik ging dus voor een suikervrije variatie op de citroencake met blauwe bessen.

Op dit moment probeer ik mijn tussendoortjes ook eiwitrijk te maken, zodat ik dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijg. En dus swoeperde ik een aantal ingrediënten uit het recept van Tessa en verving ik deze o.a. voor kwark en een suikervervanger. Deze cake is daarmee niet zo luchtig als het origineel met boter en suiker, maar daarom zeker niet minder lekker. Door de citroen is de cake heerlijk fris en ook de blauwe bessen zorgen wat extra frisheid.

Ben jij benieuwd naar mijn variant op de citroencake met bosbessen, lees dan snel dit recept verder.


Citroencake met blauwe bessen

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Ingrediënten

 • 225 gram bloem (of 175 gram bloem en 50 gram eiwitpoeder)

 • 200 gram citroenkwark

 • 3 eieren

 • 2 el citroensap

 • 1 el citroenrasp

 • 75 gram suikervervanger

 • 1.5 tl bakpoeder

 • snufje zout

 • 75 gram blauwe bessen

 • Topping
 • 100 gram Philadelphia light

 • 20 gram Sukrin poedersuikervervanger

Werkwijze

 • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
 • Klop de eieren samen met de kwark los. Voeg hieraan alle droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
 • Roer als laatste de blauwe bessen door het beslag.
 • Schenk het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
 • Laat de cake minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen. Haal daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen.
 • Meng de roomkaas met de poedersuiker en verdeel dit over de bovenkant van de cake als hij volledig is afgekoeld.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *