Ontbijten met taart of cheesecake willen we allemaal wel toch?! Normaal gesproken is dat misschien niet zo’n verantwoorde keuze, maar van deze gezonde tiramisu cheesecake kun je met een gerust hart genieten bij het ontbijt. Ook lekker als tussendoortje π
De basis van de cheesecake bestaat namelijk uit Griekse yoghurt (laag in vet) en uiteraard koffie! De bodem is een cake achtige structuur op basis van koffie, kokosmeel en ei. Daarmee is deze cheesecake laag in koolhydraten en hoog in eiwitten. Voor mij perfect, want ik eet graag eiwitrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat ik goed verzadigd ben tot de volgende maaltijd. Wil je het recept nog eiwitrijker maken, vervang dan de kokosmeel in de bodem voor een dubbele hoeveelheid eiwitpoeder van bijvoorbeeldΒ Myprotein.Β
Dit recept is ideaal om voor te bereiden en in de koelkast te bewaren. Daarmee bespaar je een hoop tijd in de ochtend (of later op de dag) en kun je meteen je ontbijtje of snack uit de koelkast pakken. Voor mij perfect, want ik heb echt niet altijd zin en tijd om mijn ontbijt te maken en wil het liefst zo snel mogelijk kunnen eten π
Ga jij deze gezonde tiramisu cheesecake proberen? Of bekijk een van de andere heerlijke eiwitrijke recepten op Snoepgezond.
Gezonde tiramisu cheesecake
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes12
minutes22
minutesGebruik voor dit recept 2 springvormpjes van 10cm.
IngrediΓ«nten
- Bodem
1 ei + 1 eiwit
20 gram kokosmeel
15 ml koffie
- Vulling
200 gram Griekse yoghurt
15 ml koffie
zoetstof naar smaak
1 blaadje gelatine
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van twee mini springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
- Klop het ei samen met het eiwit los en roer hier de kokosmeel en koffie doorheen.
- Verdeel dit over de twee springvormpjes en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
- Schuif de springvormpjes voor ongeveer 12 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Laat ondertussen het blaadje gelatine weken in koud water.
- Verwarm de koffie (eventueel samen met een klein beetje Griekse yoghurt) en los hier het uitgeknepen blaadje gelatine in op.
- Voeg dit toe aan de rest van de Griekse yoghurt en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zoetstof naar keuze.
- Verdeel dit mengsel over de twee springvormpjes en strijk de bovenkant glad.
- Dek de springvormpjes af en zet de cheesecake minimaal 2-3 uur in de koelkast om uit te harden.
- Strooi eventueel vlak voor het serveren wat cacaopoeder over de bovenkant.