Kaiserschmarrn is een typisch Oostenrijks gerecht, wat je vooral op wintersport eet. Het zijn stukjes dikke pannenkoek, die ze serveren met een lekkere compote of appelmoes en poedersuiker. Ontbijten met pannenkoeken is natuurlijk heerlijk. En of het nu winter is of zomer, voor mij kan dit gerecht altijd. Omdat ik graag hoog in eiwitten eet, maakte ik eiwitrijke kaiserschmarrn.
Je krijgt de heerlijke dikke en fluffy structuur van deze stukjes pannenkoek door eiwitten goed op te kloppen. Dit zorgt voor een super luchtig beslag en daardoor krijg je van die heerlijke dikke pannenkoeken. Deze variant van kaiserschmarrn is ook nog eens eiwitrijk, doordat ik een deel van de bloem heb vervangen voor eiwitpoeder vanΒ Myprotein. Op deze manier kun je ook meteen een smaakje toevoegen aan het beslag. Zelf gebruikte ik voor dit recept de smaak cinnamon Danish. Erg lekker!
Op Snoepgezond vind je ook het suikervrij basisrecept voor kaiserschmarrn. Dit basis recept heb ik gebruikt voor deze eiwitrijke kaiserschmarrn. Daarom is ook dit recept, zoals je van mij gewend bent: suikervrij. Dit kan doordat ik de suikervervangers gebruik van Sukrin om zoetstof toe te voegen aan mijn recepten. Niet iedereen is fan van het gebruik van suikervervangers en ook ik ben niet tevreden met alle soorten, die je op de markt kunt vinden. Echter gebruik ik de verschillende soorten suikervangers van Sukrin al jaren, omdat deze goed van smaak en structuur zijn.
Ga jij deze heerlijke eiwitrijke kaiserschmarrn proberen?
Eiwitrijke kaiserschmarrn
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties10
minutes10
minutes20
minutesIngrediΓ«nten
4 eieren
95 gram bloem
25 gram eiwitpoeder
100 ml (plantaardige) melk
2 el suikervervanger
Werkwijze
- Splits de eieren en klop het eiwit apart op tot stijve pieken.
- Voeg een voor een de eidooiers toe en mix kort door het eiwit.
- Doe de bloem samen met het eiwitpoeder in de kom en roer met een spatel tot een beslag. Schenk hierbij ook de melk in delen en roer tot een egaal beslag (niet te lang roeren, anders verdwijnt de luchtigheid).
- Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin wat (plantaardige) boter. Schep de helft van het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan 1 kant gaar en lichtbruin. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
- Keer de pannenkoek om en wacht 30 seconden. Snijd de pannenkoek in kwarten (kan met behulp van een spatel) en de kwarten weer in kleinere stukjes. Bak de kleine stukjes nog 30 seconden.
- Haal de stukjes pannenkoek uit de pan en herhaal bovenstaande met de rest van het beslag.
- Serveer de kaiserschmarrn met (suikervrije) poedersuiker en jam of appelmoes.